Реклама / Ads
20| 6842 |03.05.2024 ПОЛИТИКА

Страх от Бога: Главчев да каже кой му поръча „Мама и аз“!

.
Има ли Главчев страх от Бога...
Служебният премиер Димитър Главчев заблуждава българската общественост. Направи го през Страстната седмица, когато трябва да сме особено честни и смирени, почитайки мъките на Христос. Е да, но Главчев първо прие решение за строеж на частна детска болница, а след 24 часа го отмени. Изигра театрален скеч на гневен и подведен ръководител  и дори заплаши здравната министърка д-р Галя Кондева с оставка.
 

Какво лицемерие! Главчево лицемерие.

 

Кондева със сигурност е уведомила служебния министър-председател предварително за предложението, което ще внесе. По протокол той е знаел дневния ред, значи и за „Мама и аз“. Главчев е знаел също, че същестува вариант, ако отпадне частта за педиатрично отделение, от разрешението за строеж, да се прокара главната цел – обща болница за възрастни.

Всички опити на Главчев да представи нещата като някаква нелепа случайност, са откровена лъжа. Издава го бързото процедурно прокарване на казуса с детската болница, без да се зададе дори един въпрос от сорта: За какво става дума? Ако той не е знаел предварително, щеше да прояви елементарно любопитство – все пак става дума за болнично заведение с над 430-450 легла. Огромен проект, скъп и на „гърба“ на съществуващия вече държавен такъв за национална детска болница, обсъждана от години. Ако Главчев и това не е знаел, най-добре самият той да хвърли оставка и да се скрие някъде от гражданското презрение.

 

Разбира се, най-важно е като общество да научим Кой предложил частната болница? Кой стои зад коварния опит  разрешението да бъде прокарано в навечерието на Великден, когато над един милион българи пътуват в различни посоки за почивните дни. Подобно нещо никога не е плод на случайност. Главчев да ги разправя тия приказки на кукловодите…

 

Възложена му е поръчка, която той изпълни и ако не беше светкавичната реакция на медици, граждански организации и някои политици и партии – номерът щеше да мине. Дали това е корупция? А какво друго би могло да е?

Главчев ще мълчи и няма да назове поръчителите. Ако гражданският натиск се увеличи, той ще жертва Галя Кондева. Тя също ще запази мълчание, защото знае последиците за онези, които проговарят за задкулисни игри.

 

Българите няма да научат истината около позорната ситуация. Следващ скандал ще изпрати казуса на заден план.

 

Но все пак вече не се съмняваме, ако въобще е имало съмнения, че за служебен премиер имаме неподходящ човек. Негодно за високия пост лице.

Това е положението. Никой не ни пита, когато поставя подобни хора да оглавяват изпълнителната власт,  макар и за определено време. Но пък и ние не реагираме.

Зелена салата, ракийка, агнешко във фурната, каса бира, да се прекръстим, да се ударим в гърдите като истински патриоти, да се чукнем с боядисани яйца и да изречем с пълни уста: Христос воскресе“.

 

Знаем ли въобще за какво иде реч? Съмнявам се.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3907 |02.05.2024 Европейската организация за икономическо сътрудничество с ключова прогноза за България . 2| 3156 |30.04.2024 Разширяването на ЕС е геостратегическа необходимост, смята чешкият президент . 14| 3673 |29.04.2024 Никола Минчев отрича да е замесен в отписването на Кирил Петков от "Да запазим Корал" . 4| 7932 |29.04.2024 Фондация „Антикорупционен фонд“: Какво ГДБОП е подала в прокуратурата за групата на Мартин Божанов преди две години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads