Реклама / Ads
5| 5967 |29.09.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ДЕЛА: Диневи ликвидират плажа в Слънчев бряг

.
ДАНС, МВР и прокуратурата се заемат с незаконния строеж на яхтения комплекс „Марина Диневи” в Свети влас, който буквално стопява плажната ивица на Слънчев бряг.
 
Това съобщи председателят на политическа партия ДЕЛА Атанас Терзиев на пресконференция в столицата, на която присъстваха и общински съветници от Несебър. С построяването на комплекса си братя Диневи спират захранването на плажната ивица и наносния поток към нея в Слънчев бряг, като се намалява ширината и дължината й, сигнализират от ДЕЛА. До момента плоажът е намалял с 12 метра, тъй като пясъкът се натрупва в яхтеното пристанище на двамата братя. Терзиев допълни, че има становище от „Геозащита” Варна, според което „Марина Диневи” е напълно незаконен комплекс, защото е сериозна заплаха за околната среда. Въпреки това, фирмата, построила съоръжението, е приложила констатацията на „Геозащита” в нотариалния акт на съоръжението.

Според ДЕЛА явно, за да се получи позволение за строеж, въпреки сигналите за незаконните действия, фирмата е използвала услугите на управляващите от тройната коалиция, като е платила на когото трябва. Атанас Терзиев заяви, че това всъщност е погазване на самата Конституция и обвини бившите министри от кабинета „Станишев” Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, че са си затворили очите и не са спрели навреме съсипването на плажната ивица в Слънчев бряг.

„Наскоро чухме един доста тревожен факт – Министерството на регионалното развитие и благоустройството обмисля идеята да узакони изкуствените плажове. Благодарение на тази идея, ще бъде легализиран и комплекс „Марина Диневи”, което просто е едно незаконно пристанище”, казаха още ДЕЛА. Атанас Терзиев добави, че е получил становище от министър Росен Плевнелиев, в което са констатирани редица нарушения в комплекса. Партията ще изложи всички факти пред ДАНС, МВР и прокуратурата и се надява те да спрат стопяването на плажната ивицата в Слънчев бряг, „защото ще дойде денят, в който ще може да се види само на картичка”, заключи Терзиев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6059 |09.08.2010 Данъчните целогодишно "абонирани" за Слънчев бряг . 0| 5728 |21.07.2010 Събарят сергии в Слънчев бряг, но след сезона . 0| 5572 |15.06.2010 Пропукват се твърденията за източени милиони в Слънчев бряг . 14| 5835 |31.05.2010 Лъжите около едни 100 млн в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads