Реклама / Ads
0| 4025 |22.06.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Какво покрива застраховка пътуване в чужбина

.
Застраховката за пътуване в чужбина трябва да осигури оптимална защита на ползващите я. Ако искате да имате безоблачно пребиваване зад граница, внимателно изберете най-изгодните условия.
 

За какво е необходима застраховка за пътуване в чужбина?


Разходите за застраховане при пътуване в чужбина са минимални в сравнение с ползите, ако настъпят непредвидени и трудни ситуации. Всеки, който е имал здравословен проблем по време на престой в чужбина, знае колко скъпи са медицинските услуги. Този вид застраховане осигурява спокойствие и необходимите финансови средства в критични моменти, които изискват незабавна намеса на лекар, като:

 

- злополука – счупване, навяхване, разтягане или друго по-тежко състояние след претърпян инцидент;


- дентален проблем – спешна стоматологична помощ при болки в зъб;


- акутни заболявания – усложнения от инфекции, грип, пневмония, бъбречни кризи, апендицит и др.;


- репатриране – при необходимост от транспортиране до специализирано болнично заведение.


Застраховката помощ при пътуване в чужбина предоставя денонощно съдействие чрез обслужване на български език, уточняват от I&G Brokers, както и гарантирано плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

 

Здравната помощ е за непредвидени и внезапно възникнали усложнения и заплахи за здравето и живота на човек при пътуване в чужбина. Не покрива разходи за преднамерено лечение в чужбина, хронично заболяване или такова, започнало преди пътуването. Много застрахователи не покриват разходи при инциденти вследствие употреба на алкохол и други упойващи вещества. В такива случаи заплащането на спешни медицински грижи е за сметка на потърпевшия, тъй като подобни ситуации не се възприемат като непредвидени и случайни.


Застраховка пътуване в
чужбина

 

На какво да обърнем внимание при избор на туристическа застраховка?


Туристическите застраховки предлагат редица допълнителни покрития, с които можете да се запознаете както в директен контакт с вашия брокер, така и онлайн. Сред най-популярните е изплащането на обезщетение на близките при смърт на застрахован по време на пътуване, дневни пари за престой в болница при хоспитализация, медицински разноски при лечение от Covid-19, разходи за издирване и спасяване, включително извършени от специализирани спасителни служби. 

 

При забавяне или отмяна на редовен самолетен полет, можете да разчитате на възстановяване до определен лимит на похарчени пари за храна, напитки или временно настаняване в хотел. Ще ви бъдат изплатени в определен размер и разходи по закупуване на вещи от първа необходимост при загуба или кражба на багаж. Възможно е полицата ви да включва правна помощ и адвокатска защита, ако към вас има предявени претенции за неспазване на местни, административни разпоредби, примерно. 

 

Още една полезна опция е така наречената гражданска отговорност към трети лица, при която ще ви бъдат заплатени суми за причинени вреди на трети лица. Възможно е да се възползвате от покритие за упражняване на специфични дейности, като екстремни спортове и др. Ако пътувате често в чужбина и командировките са част от ежедневието ви, можете да сключите Мултитрип застраховка за срок една година.

 

Когато избирате туристическа застраховка, вашият застрахователен брокер ще сравни различни оферти и ще ви предложи подходящата за вас застрахователна сума и покрития. Попитайте за отстъпки за семейство, продължителен престой или друго. Ако настъпи събитие, незабавно уведомете за него асистиращата компания, за да се активира плащане по полицата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7633 |04.06.2022 Какво се случи на о-в Фунзи в Кения и как живеят местните? . 0| 5751 |21.05.2022 Какво е атопичен дерматит и как да се грижим за атопична кожа? . 0| 4689 |09.05.2022 Какво е геймификация и как привлича играчи към казино Sesame.bg . 0| 19330 |30.03.2022 Германският газов код “червено”: Какво значи това?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads