Реклама / Ads
0| 4966 |03.05.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

О-в Капри – от супер лукс до автентична атмосфера

.
Италия е изпълнена с приказно красиви кътчета, разкриващи удивителни гледки, прекрасни плажове със ситен пясък и сапфирено синя вода. Едно екзотично изживяване само на една ръка разстояние от нас. А за атмосферата, няма какво да си говорим.
 

Мисля, че Италия е любимо място на много хора. Днес искам да ви разкажа за едно наистина красиво място – остров Капри. Слави се с неповторимата си природа и романтични кътчета. Ако сте любители на природните феномени, легендите и комбинацията от екзотика и древни руини, то този остров е точното място за почивка или разходка. Казват, че остров Капри е от задължителните места, които човек трябва да посети през живота си.


.

Островът е известен и с парфюмите си. Тук се правят специални аромати, които можете да си закупите единствено от Капри. Те са само няколко вида и са комбинация от различни цветя и плодове.

 

Островът е рай за туристи – невероятно синя и кристална вода, прекрасни плажове, бели скали, пещери, руини от миналото, живописни селища с тесни улички. Хотелите са малки, но изтънчени и предлагащи лукс и удобства. Въпреи че е доста туристическо място, на островът е запазена природата. Изключително много зеленина и цветни градини. На острова, освен да си почивате, има и какво да видите, като история и забележителности. Заради тези съчетания, островът е предпочитан за своята ваканция от много известни личности.

 

Наричат Капри остров на контрастите – от една страна можете да потънете в лукс и да се отдадете на шопинг из луксозните бутици, предлагащи последните дизайнерски колекции, а от друга да се потопите в италианската култура и автентична атмосфера.

 

Във видеото на Професия турист ще ви заведа до двата града на острова – Капри и Анакапри, градините на Август, както и църквата Сан Микеле - една от най-нежните и изящни църкви не само в Кампания, а и в Италия въобще.


.

 

На остров Капри ще чуете много легенди за морските нимфи, омайвали моряците с прекрасните си песни. Тук са бленуваните морски гледки и тюркоазно синият безкраен хоризонт. Това е остров Капри, който трябва да се види.

 

Разходете се из остров Капри с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube.

 

Автор: Адриана Русенова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3698 |30.04.2024 До 8 май цените на горивата нe мърдат от сегашните. А после? . 0| 3869 |02.05.2024 Какви са ползите от сондажите за вода? . 1| 2852 |30.04.2024 Радост за търговците! Нулевото ДДС за хляба остава до края на годината . 0| 11634 |30.04.2024 Как да продаваме злато или сребро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads