Реклама / Ads
4| 41567 |29.12.2013 ФРОГ-КИНО

Българки се побъркаха от оферта "Цици плюс нощен Истанбул""

.
Нашенки луднаха по екскурзия, която включва обиколка на Турция и поставяне на силикон в гърдите или лифтинг на лицето. Средната цена на такъв пакет е около 6500 лева. Сумата покрива операцията, хотела, транспорта и посещение на туристическите забележителности. Офертата се предлага от една от големите туроператорски фирми у нас. Подобни услуги са качени и на два-три сайта на компании, занимаващи се с медицински туризъм.
 

На сайта на една от най-популярните сред дамите фирми могат да се открият всякакви възможни пластични корекции – от присаждане на коса до избелване на вагината. В предлаганите пакети са включени освен пластичните интервенции и прегледи преди и след извършване на процедурата, всички медикаменти и анестезията, нужни по време на операцията, болничният престой и трансферите в деня на операцията от хотела до клиниката,съобщава в. "Монитор".

Фирмата предлага и координатор в Турция, който владее български, турски и английски език и се грижи за пациентите. Отделно всеки клиент избира как ще се придвижи до Турция – със самолет или с автобус. Транспортът и хотелското настаняване не са включени в цената на медицинския пакет, тъй като всеки клиент може да избере дали иска да бъде настанен в 2-, 3­ или 4-звезден хотел. Цените за двойна стая в най-ниския клас започват от около 100 лева, а за луксозен хотел нощувката може да достигне и до 180 лева, пише на интернет страницата на фирмата.

„Много хора предпочитат да си направят например първо екскурзия и след това да се подложат на процедурите за разкрасяване. В такива случаи те се присъединяват към туристическа група и след това остават, за да се оперират“, обясняват от една от фирмите, предлагащи подобни пакети.

Най-голям интерес за дамите представляват офертите за уголемяване на бюста. В момента цената за медицински пакет за подобна хирургична интервенция е на промоция и е около 5800 лева. В тази сума са предвидени всички разходи по престой в болницата, преводач на български език, прегледи, изследвания, операцията и самите импланти. Цената покрива поставяне на силикон до 600 кубика. От фирмата обясняват, че имплантите са най-висок клас в света и си имат доживотна гаранция плюс собствен паспорт и сертификат.

За останалите разходи по пътуването и екскурзията фирмата предлага различни оферти в зависимост от това в какъв хотел желае да нощува клиентката и как предпочита да стигне до Истанбул. Процедурата по поставяне на имплантите продължава около 1-2 часа, а предвиденият болничен престой е до 2 денонощия. В промеждутъка между изследванията и прегледите клиентката може да се разходи с корабче по Босфора или да направи нощна обиколка на Истанбул.

Друга процедура, която е много търсена от дамите, е BT или PRP терапия, която спомага за сгъстяване на косата, подсилване на косъма и увеличаване на растежа му. При нея се извлича кръв, от която се отделя плазмата, след което тя се минерализира. В сместа се слага бутолин и оксолини и след това се инжектира в средния пласт на кожата на главата с 4 мм игли. Други процедури, към които има по-голям интерес, са липосукцията, корекцията на носа и абдоминопластиката. Най-рядко се търсят процедурите от сферата на гинекологичната естетика. Тези интервенции се извършват с лазер, безкръвни са, не се изискват анестезии и периодът за възстановяване е изключително кратък.

Избелване на вагина и уголемяване на пенис са част от услугите, които се предлагат от клиниката за естетична хирургия в турския град Бурса. Освен пластичната операция, туристическият пакет включва и посещение на известните в района султански дворци.
В асортимента на лечебното заведение са включени и услуги като стесняване на вагина и лечение на уринарна стресинконтенция. Последното заболяване се лекува за 40 минути с лазер, а след интервенцията пациентката може да се разходи из Бурса. Обиколката включва и посещение на панорамна площадка над града, от която се виждат всички дворци и старинни сгради в Бурса. Преди да пристигнат в града пък пациентите пътуват с ферибот и имат една нощувка с разходка в Истанбул.

Предложения за лечение на тежки онкологични заболявания и операции на очни проблеми се предлагат от над 10 сайта у нас. Една от големите фирми вече е сключила договори с болниците в цяла Турция. Трансферите с тях ще стартират от началото на 2014 г. Тези медицински заведения са на световно ниво, а в същото време имат представителства в Европа. В тях се практикува всякакъв вид медицина и се лекуват доста тежки заболявания. Най-голям интерес има за онкологичните заболявания и световната болница за лечение на очни заболявания „ Юни ай гюз“.

Цената на всяка една процедура е една и съща с тази за лечение у нас, а там медицината е на световно ниво, твърдят представители на фирмите, които пращат пациенти в чужбина. Сред най-големите предизвикателства, които се лекуват в очната болница в Истанбул, са например болести като катаракта, глаукома, корекция на зрението.

Медицината в Турция е на световно ниво и затова има такъв голям интерес към нея. Това обясни за „Монитор“ Елена Тепавичарова, мениджър на „Медикал Караджъ Турс”. Тя разказа, че пластичната и естетичната хирургия се радват на особено голям интерес в последно време. „Заедно с това хората осъзнават, че макар и с цел разкрасяване, става въпрос все пак за операция, която може да бъде много рискована, ако специалистите, апаратурата и болничната база не са на достатъчно високо ниво. Именно затова хората започнаха да търсят по-качествено обслужване“, обясни мениджърката.

Дестинацията е Турция, а изборът й съвсем не е случаен ­ в последните години страната светкавично се разви като дестинация за медицински туризъм. Правителството на южната ни съседка непрекъснато обмисля и приема закони, с които да улесни туриста и да направи медицинските услуги още по-достъпни. Предвижда се дори да има зони без облагане с данъци, разказа Тепавичарова. „Има много голям интерес към този продукт. Той съществува от година и половина. Медицинският туризъм се оказа доста успешен бизнес. Ние бяхме първите в България, обясни още старта на идеята мениджърката. От началото на проекта до сега фирмата е изпратила над 200 свои клиенти за операции в южната ни съседка.

Силиконовата оферта на туристическата фирма е привлякла вниманието на много БГ звезди, които са били недоволни от пластичните операции, които са им направени у нас. Една от клиентките дори се наложило да се подложи на 3-4 коригиращи интервенции заради поставени накриво импланти в България. „Жената беше толкова отчаяна, беше готова да се съгласи на напълно премахване на естествения й бюст и започване на изграждането му отначало, само за да е сигурна, че няма да са нужни нови операции“, обясниха от туроператорската къща.

От уголемяване на бюста се интересували не само жени. Фирмата вече имала и първия си клиент мъж, който поискал да си постави силиконови импланти. Те имат за цел да напомпат тялото на пациента. Разликата при тази интервенция е, че изкуствените гърди могат да останат в тялото на мъжа максимум 1 месец. След това те задължително се премахват отново, тъй като могат да бъдат много опасни. Досега само един мъж се е възползвал от тази услуга. Според запознати клиентът бил известна българска звезда, на която му предстояла важна фотосесия. Преди време на подобна интервенция се беше подложил и края на поп-фолка Азис.

Истински хит се оказала офертата за екскурзия до Турция в пакет с присаждане на коса за мъжете. Почти всяка седмица поне по един представител на силния пол от България се възползва от офертата на туристическата компания В южната ни съседка лекарите работят по метода чрез извличане на фоликуларни единици. У нас методът представлява лепене на цяла част от място със здрава коса, която се залепя на плешива зона. В Турция обаче се присажда косъмче по косъмче, които се вземат от областта на тила и зад ушите. Медицински изследвания показали, че тези луковици са генетично създадени така, че никога да не падат. Така дори човекът да има генетична обремененост да оплешивява, тези косъмчета няма как да паднат.

Когато някой мъж реши да се подложи на тази процедура, той изпраща 4-6 снимки от различен ъгъл в близък и далечен план на плешивата зона на туристическата компания. Тези фотоси се изпращат в Турция, където се разглеждат от лекар. Той казва от колко косъмчета се нуждае пациента. Те са групирани в т. Нар. графтове. В един графт се съдържат между 2-3 луковици на косъмчета. Тези графтове се присаждат наведнъж за около 5-6 часа.

Цените започват от около 3700 лв. за 3000 присадки. Цената може да стигне и до 10 – 11 хил. лв., в зависимост от необходимия брой присадки, включените поддържащи терапии и медикаменти, възможността за избор на луксозна клиника и т.н . В България тези цени са до три пъти по-високи, а в същото време липсват доктори, които са отлично обучени и тясно специализирани в извършването на процедурите по присаждане на коса.

Много е важно как ще бъдат поставени присадките. Въпреки че няма коса, съществува естествен ъгъл на растеж, който трябва да бъде внимателно изследван и спазван при присаждането, за да може косата да изглежда напълно естествено. Наруши ли се посоката на растеж на косата, резултатите са плашещи.

Интервенцията се прави с локална анестезия, от която пациентът чувства, че само главата му изтръпва. Пакетът за такава услуга трае около един уикенд. В програмата освен прегледа и интервенцията е включена и пешеходна разходка из Истанбул и посещение на някой от интересните туристически обекти в града. Ден след присаждането лекарите извършват и първото измиване на новата прическа на клиента. То е безплатно и показва на пациента как да се грижи за новата си коса. 3 седмици след операцията присадените косъмчета започват да падат, като оставят своите корени в скалпа, всъщност това е процес на "отделяне". Косата започва да расте 90 дни след трансплантацията. Приблизително след 8-10 месеца пациентът вече има нова коса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 31740 |08.12.2013 Исус Христос във филм на ужасите . 55| 48673 |29.08.2010 Малина Стратиева за проблемите с тока по Черноморието, II част . 2| 34689 |27.08.2010 Малина Стратиева за проблемите с тока по Черноморието . 24| 76147 |10.11.2009 Асен Гаргов - Развод Ми Дай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads