Реклама / Ads
0| 5387 |06.12.2023 ФРОГ МЮЗИК

Тейлър Суифт е човек на годината според "Time"

.
Списание "Тайм" определи музикалната звезда Тейлър Суифт за личност на 2023 година.
 

"Избирането на един човек, който представлява осемте милиарда души на планетата, не е лесна задача. Направихме избор, който представлява източник на удоволствие. Някой, който носи светлина на света", посочи Сам Джейкъбс, главен редактор на списанието. "Тя беше като времето, тя беше навсякъде".

 

"Тайм" цитира влиянието й върху поп културата тази година -  от нейния албум с рекордни продажби Midnights, издаден в края на 2022 г., до продължаващото й турне Eras, както и до нейното присъствие в социалните медии.

 

Тейлър Суифт e първата жена, която се появява два пъти на корицата на "Таймс" за Личност на годината от началото на класацията през далечната 1927 г. Суифт беше обявена за Личност на годината и през 2017 г., когато беше призната за една от "Нарушилите мълчанието", които вдъхновиха жените да говорят за сексуално неправомерно поведение.

 

Като първата жена, призната повече от веднъж за Личност на годината, Суифт се присъединява към малка група от многократни избраници, заедно с няколко президенти на САЩ и световни лидери.

 

Тейлър Суифт успя да победи осем други финалисти, които бяха обявени по-рано тази седмица, включително крал Чарлз III и Барби."Постиженията на Суифт като артист - културно, критично и комерсиално – са толкова много, че да ги разказваме изглежда почти безсмислено", отбелязва списанието.

 

Сп. "Тайм" присъжда титлата "личността, групата или концепцията, която е имала най-голямо влияние върху света през предходните 12 месеца". Лансирана като маркетингов трик през 20-те години на миналия век, наградата продължава да предизвиква фанфари, докато седмичните печатни списания се борят да останат актуални.

 

Суифт спечели подобни признания от списанието "Пийпъл" (People), което я обяви за най-интригуващата личност на годината за 2023 г., и от сп. "Форбс" (Forbes), което я определи като номер 1 в списъка си с най-влиятелните жени в света в медийния и развлекателен бизнес.

 

На 33 години Суифт, която 12 пъти е била носителка на наградата "Грами", може би е на върха на кариерата си. Тя стана най-стриймваният изпълнител на Spotify в световен мащаб тази година. Нейните песни са натрупали повече от 26,1 милиарда слушания от началото на годината, според Spotify Wrapped.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3840 |30.11.2023 Шейн Макгауън, пияният поет на The Pogues, почина на 65 години . 3| 7235 |03.11.2023 Излезе видеото към последната песен на “Бийтълс” . 0| 6246 |02.11.2023 Чуйте новата песен на "Бийтълс", направена с изкуствен интелект . 0| 4806 |30.10.2023 Нина Николина с нов сингъл и турне със спектакъла за деца „Кральо Портальо“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads