Реклама / Ads
15| 11561 |13.11.2015 КРИМИНАЛНО

Загина основният свидетел по делото "Октопод"

.
Георги Петракиев Цветанов
Основният свидетел по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов е загинал при катастрофа. Пътният инцидент е станал снощи към 23 часа на магистрала "Тракия" в района на Чирпан.
 
Цветанов се е движел от Бургас за Стара Загора с фоксваген, който е собственост на сина му. Твърди се, че произшествието е станало заради превишена скорост. Автомобилът се е преобърнал на пътното платно и Цветанов е загинал на място.

Любопитна подробност е, се свидетелят по мегаделото срещу Алексей Петров многократно е сигнализирал в полицията, прокуратурата, на политици и някои медии, мажду които и Фрог нюз, че се опасява за живота си. Каза го и преди дни.

Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка.

После започва да търгува със захар. По време на кризата през 1996 г. една от фирмите му продава около 5 хиляди тона захар на фирма „Дискавъри“. Но не си получава парите – близо 2,5 млн. долара. Тогава Георги Цветанов се жалва на плевенчанина Русалин Русалинов, който е приближен на Алексей Петров. Така двамата се запознават, като ексбанкерът инвестира в застрахователната компания на Петров. След това отношенията му с бившата барета се влошават.

По делото „Октопод“ Георги Цветанов дава показания, че Петров го е бил с лопата и „лекувал с нож, лопата и пистолет“. Петров казва пък, че „това било зле монтиран филм“. Други свидетели обаче също разказаха, че са "респектираниѝ" от Петров.

През април Висшият съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието.

Делото "Октопод" се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет. Основен подсъдим е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. Другите обвинаяеми са Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

Днес в Специализирания наказателен съд се провежда заседание по процеса.

Междувременно Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4426 |11.11.2015 Разследват смъртта на бежанец край Вършило . 0| 4357 |11.11.2015 Ембака остава в ареста . 0| 5546 |11.11.2015 Дават на съд лекар заради смърт на пациент . 18| 18839 |11.11.2015 Обраха зам.-шефа на СДВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads