Реклама / Ads
17| 10984 |19.11.2015 ИНТЕРВЮ

Симеон Иванов: Политическата „толерантност” доведе звяра в кошарата

.
Симеон Иванов
Никой не може да каже къде сме ние след психотерористичната атака на министъра на финансите Владислав Горанов срещу сектора сигурност.
 
Държавата показа, че поредното „опитно зайче” може да бъде именно сигурността и направи всичко възможно да демотивира служителите. Отделно сбърканата идеология, че полицейски сили могат да охраняват зелена граница, където ефективна може да бъде само военизирана структура. При нас ако се стигне теоретично до прояви на тероризъм, то проспиването би било в резултат на повсеместната корупция и разложение в обществото. Това каза пред Фрог нюз експертът по национална сигурност и председател на политически клуб „Звено” Симеон Иванов.

- Г-н Иванов, сложно ли е да се извърши терористична атака като тази в Париж?

- Акцията в Париж е изключително добре планирана. По своята същност това е военно-диверсионна операция с всички атрибути на това понятие. Отлично логистично обезпечена акция откъм ресурси, жива сила, вербовъчни способи. Видя се, че терористите са с достатъчно боен опит и познания в сферата на конспирацията. Осъществили са чудесна мимикрия с обществото. Видя се, че те са влезли в полезрението на службите, но не са били възприети като сериозна заплаха. Техните ръководители са минали през Гърция с бежанския поток, но това са тактическите ръководители, а не стратегическите. Това значи, че мозъкът, планирането и цялото ресурсно обезпечаване, е било заложено много преди това от някой друг. Такъв военен опит между терористите беше развит от чеченските полеви командири, което показа и ефективността на операцията . Оказва се, че материално и ресурсно обезпечените западни служби за сигурност, също страдат от т. нар. демократични пороци.

- Какво имате предвид?

- Докато тук в България водеща е корупцият, там се оказва, че политическата корупция, обяснена с термина политическа толерантност, взе своите 129 жертви. Особено опасно е, че това се случва след генералната репетиция с „Шарли Ебдо”. Отново беше използван автомат "Калашников", едно безотказно оръжие, което изисква подготовка от терориста да гледа жертвите отблизо и в очите. При атентата на вестника подходът беше да има конкретни жертви, „виновни” в оскърбително отношение към пророка Мохамед и цялата религиозна общност. Дори след това се чуха мнение от рода на: ”Така им се пада, защото прекалиха”. „Не са политически толерантни”. Това включва и религиозната толерантност. С новата терористична операция ИД показа на всички правителства на запад: „Ние сме тук и сме готови да вземем своето”. За това разбира се способства допускането на огромни по своя брой малцинствени религиозни общности да образуват гета в центъра на големите западни столици, търпеливо толерирани и изхранвани от местното население. Постепенно там се установява властта и обичайното право, донесено от родината на тези емигранти. Постепенно тази евтина работна ръка привличана от западния свят и ценностна система, полека се изражда в нова класова прослойка, наречена прекариат.

- Какво означава това?

- Това са млади хора, понякога със завидно образование, останали извън обществената система на труд, изпаднали без доходи и шансове да си намерят работа въобще. За да се прехранят обикновено търгуват с наркотици или се занимават с дребна престъпна дейност, цинично наричана на запад „Криминален бизнес”. Те получават все по-снизходителни присъди, социални помощи и започват дори да не искат и да полагат обществено полезен труд. Ухажвани са или нападани от различни партии, формират своите босове, с които партиите на запад контактуват под формата на размяна на демократични ценности.

- Какъв е резултатът от това?

- Това доведе до забъркването на взривоопасна смес, в която много лесно покълват идеите на крайния ислямизъм. Тези хора не са по своята същност идеолози, а инструмент. Циничната политика на западната „демокрация” понякога светва много ясно. Да си спомним, че Аятолах Хомейни твърде дълго живя във Франция преди да проведе иранската революция, с която свали проамериканското управление на династията Пахлави. Няма съмнение, че там се е формирала с десетилетия странна толерантност, която доведе до огромен брой джамии. Когато имаш много джамии, съвсем нормално е дори и в малка част от тях безконтролно да се проповядва редикален ислям под формата на модерния сега салафитизъм. Това е едно много модно течение в Саудитска Арабия. Естествено е парите да са именно от саудитски фондации и все по-любимия ни Катар. Прави впечатление, че ИД в центровете си е подготвила част от бойците и те са се върнали обратно още по-мотивирани и радикализирани в родните си страни в Европа.

- Проспаха ли службите това?

- Не е чудно , че служби с огромен авторитет, финансови възможности за които можем само да мечтаем, традиции от по 300 години, разполагащи с компютърни центрове недостижими за нас, тотално се провалиха. Диверсионната операция по психологическо въздействие върху населението се увенча с голям успех. Обществото е тотално наплашено. Видяхме как една пиратка обърна в паническо бягство всички, които до този момент твърдяха, че са непоколебими. Видяхте какво се случи на футболния мач в Германия. Политическата „толерантност” на съвременните неспособни европейски лидери доведе звяра в кошарата. Дълги години на неучастие на западните общества във възпитание на войнски дух, доведоха до отстъпление от изконни човешки и християнски ценности и появата на странни същества от типа на Кончита Вурст. Нещо повече, те бяха издигнати в култ. Всичко това е пълен антипод на цивилизационните принципи на исляма, в които жертвения агнец не е на почит. Там силният водач и лидер струва повече от всякакви човешки ценности. Дори и животът не е най-висшата ценност. В тези общества на Европа се гледа като на законна плячка-една огромна тлъста пица, която чака да бъде нарязана и изядена.

- А къде сме ние в цялото това объркано състояние в Европа?

- Никой не може да каже къде сме ние след психотерористичната атака на министъра на финансите Владислав Горанов срещу сектора сигурност. Държавата показа, че поредното „опитно зайче” може да бъде именно сигурността и направи всичко възможно да демотивира служителите. Отделно сбърканата идеология, че полицейски сили могат да охраняват зелена граница, където ефективна може да бъде само военизирана структура. При нас ако се стигне теоретично до прояви на тероризъм, то проспиването би било в резултат на повсеместната корупция и разложение в обществото. А службите са част от него и са засегнати. Всички сме свидетели на моралния срив в управленските структури на държавата, паническото бягане от борбата с корупцията и замазването му във всякакви програми. Защото както е известно от практиката, за правителствата остават парите и програмите, а за гражданите-проблемите. Тъй като късно ще проведем операция „Чисти ръце”, ще ни се наложи да приложим румънският опит в много по-жесток и тежък вариант.

- Вие вярвате ли, че изобщо това ще се случи у нас?

- Въпросът не е ще стане ли, а кога. Катализатор може да бъде евентуалното блокиране на еврофондовете заради терористичните атаки, които сега са основният спойващ материал в иначе безпринципните партии и коалиции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7280 |14.08.2015 Петър Иванов: Жените у нас се малтретират жестоко в заплащането на труда им . 67| 11967 |09.04.2015 Проф. Петър Иванов: Само нова партия може да доведе до промяна . 7| 12119 |04.03.2015 Адв. К. Симеонов за Фрог: Пускам сигнал за Пепи Еврото до ВСС, прокуратурата го пази . 49| 24302 |23.12.2014 Цв. Василев: Мафията в България овладява политическата система*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads