Реклама / Ads
7| 7757 |25.11.2015 НОВИНИ

Роден абсурд! Издигат ченгета, действащи по "най-тъпия, глупав и брутален начин“, според Борисов

.
Много защитници на телевизията се събраха по време на атаката
Издигат ченгета, действали по "най-тъпия, глупав и брутален начин“, според премиера Бойко Борисов. Това допълва картинката на абсурдите, които ежедневно се случват у нас.
 

Сигурно си спомняте заместник директора на СДВР „ Радослав Сотиров и началника на столичното Шесто РУ Иван Пепелджийски. Двамата станаха известни, по време на опита си да обезпечат влизането на ЧСИ в ТВ7. Тъй-като действията на МВР бяха отчетени от обществото, като посегателство над свободното слово двамата бяха принудени да подадат оставки. Според официална версия на вътрешното ведмоство, причината за заявленията им станала „ лошата координация и планиране на полицейските действия между двамата по време на размириците в офисите на ТВ7”. В типичния си прям  стил на говорене,  премиерът Бойко Борисов обяви, че служителите на реда са действали по "най-тъпия, глупав и брутален начин и затова са си понесли наказанията - махат се от постовете си".

 

Какво точно обаче се случи? Над 100 полицаи нахлуха в офиса на ТВ 7 в опит практически да се спре излъчването на телевизията. Акцията беше предавана на живо от ефира на медията. Зрителите видяха как частен съдебен изпълнител и полицаи се разхождат из студиата. Служители на Охранителна полиция бясниха присъствието си с “разпореждане на ръководството". В крайна сметка се изясни, че ЧСИ и юристи на КТБ са били подкрепени от органите на реда в опита си да изнесат техника от телевизията. Естествено по  опис, като започнат сървъра. Първначално със задачата бяха натоварени служители на 6-то РПУ, но после в ТВ7 се появи и заместник-директорът на СДВР Радослав Сотиров. Действията на МВР бяха интерпретирани от журналисти и общественици, като опит да бъде закрита една критично настроена към модела КОЙ и  премиера Борисов медия.

 

Къде обаче са днес служителите, които „поеха отговорността“ за случилото се в ТВ7? Бившият шеф на Шесто -  старши комисар Иван Пепелджийски оглави на 23 октомври Областната дирекция на МВР в Ловеч. До сега този пост се заемаше от Георги Иванов. Негови колеги казват, че в работата си като директор, Иванов има редица успешно разрешени криминални случаи. Още на 7 октомври пък вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че залага на професионалните качества на Радослав Сотиров, в качеството му на  директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Елхово. Очевидно е, че схемата „всяко чудо за 3 дни“ продължава да е актуална при кадруването в МВР, за което стои не кой и да е а именно същият този престъпно-олигархичен модел КОЙ. Ако към това добавим и издигането на двамата началници от Първо районно в столицата, които оглавиха ОДМВР-Варна, ще стане ясно, че който се дъни, той печели.

 

 Колко е редно хора, които са се компрометирали с посегателство върху свободното слово да заема ръководни постове в полицията? Каква би била тяхната съдба в някоя от „старите демокрации“? Какъв е сигналът, който се изпраща към служителите на реда с тези назначения? Посланието е ясно – да са верни към шефовете, не към закона и морала и тогава всичко ще е наред. А резултатите-тях кучета ги яли. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4274 |18.11.2015 Нинова: Бюджетът за 2016 г. е антинароден и в полза на малцина, приближени до властта . 11| 4761 |10.11.2015 Издигат председателя на БАН за президент . 0| 5043 |27.10.2015 Нероден близнак - баща на детето на брат си . 5| 3973 |13.10.2015 Премиерът: Градим модерна газопреносна мрежа за 20-30 млрд. куб. м природен газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads