Реклама / Ads
10| 5957 |26.11.2015 НОВИНИ

Овчаров: БСП е партия на миналото

.
Румен Овчаров
Вероятност да пострада България от спиране на доставките на руски газ има, но пък това създава и шансове, заяви по НТВ Румен Овчаров. За съжаление България не показва способност за това. Турция ще загуби едно от нещата, за които направи страшно много през последните години - да стане енергиен хъб на входа на Европа; Русия няма да го позволи. Сега България е алтернативата, би могло да се върнем в играта, ако политиците ни имаха по-адекватно отношение.
 
Ако по-умно бяхме играли картите си, щеше да е друго, но министрите ни са очевидно говорители, не изказват свои думи. Добре, че Борисов малко успокои милитаристкия план на министрите на отбраната и външните работи, каза той.

С декларацията си ДПС продължава тенденцията за превръщането си в турска партия на българските турция, досега бяха българска партия на българските турци. Има движение към сближаване с Турия, което е доста опасна перспектива, защото това би я превълнало в партия-агент на чужда държава.

БСП пък изобщо не зае позиция, а нещата са пределно ясни - първо, че няма никаква международна коалиция, която да се бори срещу ИДИЛ и че всяка от държавите сама решава собствените си проблеми. Докато САЩ не вземат решение, ситуацията ще продължи да е в насипен вид. А БСП не формулира всичко това, смята Овчаров.

Когато духа вятър, трябва да се опитаме да направим някоя мелничка. Сега има възможност за това, твърди Овчаров.

Критиките към ръководството на БСП са резултат от слабото й представяне на изборите. За съжаление то се прави на щраус и се окопава в постовете, които заема. Толкова ли е трудно да кажеш - да, не мога да изведа партията от кризата, подавам си оставка, да търсим варианти - попита той. И даде пример с Полша, където левицата вече я няма, дори и в парламента. Това се случва и в България. Така е и в Унгария. Това се случва и в БСП. Малко останаха младите, които гласуват за БСП, моите деца и някои други. Всички, които гласуваме, са около 60-те. Това е партия на миналото. АБВ и Движение 21 също са структрури, застинали. Първото, което трябва да се направи, е стабилизация и събиране на отломките, а се прави обратното, каза той и каза, че не възлага големи надежди на конгреса. нямало да се кандидатира за лидер, достатъчно бил на предни позиции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7012 |22.11.2015 Партията на Енчев: България получи тежък енергиен шамар . 12| 5061 |10.11.2015 Анализатори: България е държава с една властваща партия . 8| 4411 |04.11.2015 Кънев не бил начело на ДСБ, когато партията имала 1 млн. лв. в КТБ . 3| 4515 |01.11.2015 Полицията в Долни Чифлик работи за политическа партия, арестува опонентите й без причина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads