Реклама / Ads
53| 10206 |26.11.2015 НОВИНИ

Ноев: Турция е чакала руснаците в засада

.
Бойко Ноев
Турция е очаквала в засада руснаците, които системно са нарушавали границите в този участък, заяви по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев във връзка със сваления руски боен самолет на границата със Сирия.
 

17 секунди са били там, за това време турците са имали време да вземат решение и да изстрелят ракета, посочи Ноев, който определи решението на турската страна като рязко. Ноев прогнозира, че ще се върви към деескалация на напрежението, но Русия по някакъв начин ще накаже Турция.

 

По думите му в основата на този конфликт стоят два авторитарни режима, амбициите на които не са подплатени с ресурсите за целите, които искат да постигнат.

Русия е глобална ядрена сила, която иска да се върне на международната арена в пълен блясък, Путин да бъде отново уважаваният световен лидер. Русия дрънка оръжие, показва на света, че е военно мощна. От другата страна има не по-малко авторитарен режим в Турция, който носи основна отговорност на това, което се случва в Сирия. Ердоган се мисли за стопанин на сирийския конфликт . Не е тайна, че именно Ердоган създаде подкрепя „Ислямска държава” и други терористични организации. Няма начин когато се сблъскат тези два подхода, да не стигнат до такава беля, отбеляза бившият военен министър.

 

Според него НАТО няма да се намесва в конфликта. Не може Турция да прави каквото си иска в Сирия и когато стане белята, да каже на НАТО: Мили съюзници, елате да ни помогнете. НАТО няма да се ангажира, убеден е той. Турция трябва да свали малко нивото на амбиция и да играе повече в отбор, посочи Ноев.

 

Руснаците не са предполагали, че такова дребно нещо може да предизвика такава реакция от страна на Турция. Не са ги взимали на сериозно. Русия е велика държава, тя е ядрена сила и кой ще ги събори за 17 секунди прелитане? Това е играене с огъня, това ходене по ръба на бръснача е безотговорно и от това страдат и други страни, включително и България, заяви още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4488 |26.11.2015 Бъчварова: Няма пряка опасност за България от конфликта Русия-Турция . 8| 5023 |25.11.2015 Русия уличи Турция в лъжа . 6| 4312 |25.11.2015 Путин: Турция подкрепя ислямизацията на страната . 22| 5105 |25.11.2015 Жаблянов от БСП: Турция подпомага бунтовниците в Алепо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads