Реклама / Ads
23| 16030 |26.11.2015 НОВИНИ

Пеевски, Цацаров и др. в папка за корупция при Юнкер

.
Мащабите на корупцията в България ужасиха Юнкер...
Папка с ужасяващи данни за корупция в съдебната система е на бюрото на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Той получил документите още преди месец. На бюрото му са още декларации и разкази на магистрати и синдици, заверени при нотариус и съдия.
 
Това научи Фрог нюз от източници в европарламента. Цитирани са дела, по които са раздавани заплахи и подкупи, за да се предреши изхода. Изброени са множество примери за брутална намеса на политици и управници за прокурорски преследвания на неудобни лица, подслушвания, издаване на присъди или прекратяване на дела, повдигане на обвинения, предварителни производства, полицейски натиск и пр. Най-често споменаваните имена в признанията са тези на Делян Пеевски, главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на ВАС Георги Колев, зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, градския прокурор на София Христо Динев, вече бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева и др. Описани са действия на ДАНС, прокуратурата и МВР, които могат да бъдат квалифицирани единствено като репресивни. Вече се проверяват изложените твърдения, а Юнкер бил направо ужасен от примерите за корупция и замесените лица. Осветени били задкулисни действия в Главна прокуратура, Върховен административен съд, Софийски градски съд, Софийска градска прокуратура и Столичното следствие.

В папките се намират и описания на ултраскъпи имоти на магистрати и политици в Гърция, Дубай, Испания и другаде. 

 

Отделна папка пък е посветена на незаконното подслушване на бившия депутат от ДПС Касим Дал. Описани са разпорежданията, издадени по този повод от политици и висши магистрати, за да бъде той дискредитиран и отстранен от политиката. Самото обвинение, че е замесен в заговор за убийството на лидера на ДПС Лютви Местан и депутата Делян Пеевски е било формулирано от политици и прокурори на тайна среща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6028 |26.11.2015 Андреев: Цацаров настъпи поредната мотика . 11| 5799 |25.11.2015 ЕК иска Цацаров да се оттегли заради обективна проверка на "Яневагейт" . 14| 6370 |25.11.2015 Андреев за Фрог: Цацаров си изпуска нервите и ме дава на комисии . 8| 4895 |16.11.2015 Пак искат оставката на Цацаров, ВСС се зае със записите "Янева-Ченалова"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads