Реклама / Ads
15| 5351 |28.11.2015 НОВИНИ

Ненчев призна: Може да се засили бежанската вълна към България

.
Николай Ненчев
Даваме шанс на българската авиация с договора за ремонт на двигателите на МИГ-29 с Полша. Това споразумение е много по-изгодно за България. Полша ни увериха, че ще ремонтират на цената, на която ремонтират собствените си. Това каза военният министър Николай Ненчев по НТВ.
 

Аз бях от правата страна. От другата страна са били комисионерите. Ние трябва кардинално да решим въпроса с БГ  авиацията и за това са предвидени средства. В началото на декември продължаваме разговори с Полша за модернизация на МИГ -29. Трябва да имаме пълна съвместимост с НАТО . Ще се открият нови работни места, защото модернизацията най-вероятно ще стане у нас. Моята задача е да постигна най-добрите параметри и смятам, че го направих.

 

Следим с безпокойство  случващото се между Москва и Анкара. Вярваме, че създалото се напрежение трябва да спадне. Трябва да има общо споразумение между двете страни. Към този момент няма пряка и непосредствена заплаха за националната ни сигурност. Очаква се да се засили бежанската вълна. България на този етап стои добре, за разлика от нашите съседи. Чрез дипломация запазихме българските граници. Ако трябва, до часове ще увеличим броя на военните на границата. До 1000 военнослужещи можем да осигурим на границата, ако се наложи. Рисковете са свързани с това, че зимата много по-трудно биха използвали маршрутите към Гърция и има вероятност да дойдат  насам. Между бежанците може да има хора от ИД .  Предложих наши специалисти да окажат съдействие на МВР . Трябва да се преценява дали бежанците са от Сирия или от други места. Част от тях са от Мароко и Афганистан. Нямаме информация за хора, които са свързани с ИД  и вършат някаква  дейност. Има данни, че са преминали оттук. Следим този процес с МВР   и службите за сигурност. Без сухопътна акция няма да се размине в Сирия. Не са водени разговори да участваме. Теоретично е възможно да участваме в такава операция, но нямаме подобен казус. Това е в сферата на хипотезите. Такива разговори не са водени и от нас не е искано подобно нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8067 |26.11.2015 Борисов и Ненчев подцениха ситуацията с временен шеф на военното разузнаване . 11| 4597 |25.11.2015 Г. Марков: По един повод може да пламне голяма война . 12| 4257 |25.11.2015 Н. Нейнски: Инцидентът със Су-24 може да отприщи бежанската вълна . 98| 11813 |24.11.2015 Ген. Събев: Русия може да свали турски самолети в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads