Реклама / Ads
7| 4320 |28.11.2015 НОВИНИ

Михаил Миков: Конгресът на БСП е важен както за партията, така и за България

.
Лидерът на БСП Михаил Миков
Предстоящият Конгрес е изключително важен – важен и за БСП и перспективите пред нея като основен представител на левите хора в България, важен и за България, доколкото процесите в страната очертават един десен, с елементи на авторитаризъм режим.
 

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Михаил Миков след заседание на Националния съвет на партията. По думите му Конгресът трябва да ангажира членовете на партията. „Ще направим така, че той да ангажира и голяма част от българската общественост с изработване на позиции, за да може България да се развива наистина в рамките на това, което предвижда Конституцията – социална, правова и демократична държава”, допълни председателят на левицата.

Михаил Миков определи днешното заседание на пленума като тежко, с много изказвания. „Беше прието решение, което очертава ясен хоризонт за организация и провеждане на предстоящия конгрес, съпроводен от началото на февруари с пълен цикъл отчети и избори в партията, а преди това, буквално от утре - един процес по преброяване, оздравяване на основните партийни организации, за да може да се влезе в цикъла отчети и избори с яснота за състоянието на отделните партийни организации”, поясни той. По думите му приетите решения предвиждат в средата на януари точното насрочване на конгреса, определяне на представителството, а дотогава – работа по изпълнение на организационните политически мерки.

Михаил Миков представи новите членове на Изпълнителното бюро на партията – Николай Иванов и Донка Михайлова. „Това са хора с биография, оценявани многократно от гражданите, хора с политическа ангажираност и които имат куража в този труден за партията момент да работим за подобряване състоянието на партията”, добави лидерът на БСП. Във връзка с Враца Миков заяви, че изборите там са били откраднати. „По начин, който видяхме в цялата страна, но и друг път съм казвал, че освен спечелването на изборите, има политически идеи, които са по-важни от самата власт”, каза още той.

 

Донка Михайлова: С Николай Иванов имаме верен поглед за проблемите на хората

 

          „Предизвикателство е да станеш член на ИБ месеци преди Конгреса, в един труден момент за партията. Ние с Николай Иванов имаме верен поглед за проблемите на хората”. Това заяви пред медиите новоизбраният член на ИБ на НС на БСП Донка Михайлова. Тя обясни, че за хората в общините кметът е властта, човекът, от който чакат отговор на много въпроси, който трябва да въздаде справедливост. „Надявам се, че ние ще бъдем тази трансмисия, която ще пренася тревогите на хората, техните болки, проблеми  както и очакванията им от левицата в ИБ. Това е нашата амбиция -  да бъдем полезни и ролята ни в бюрото да бъде смислена”, заяви Михайлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4633 |27.11.2015 Миков: Отпадането на деца от образование показва нежелание и неспособност на правителството . 5| 4935 |25.11.2015 Миков: Оставка няма да има; конгрес ще има . 1| 4035 |25.11.2015 Миков: Държавата я е страх от родителите на болни деца . 4| 4061 |22.11.2015 Миков: ВАС да продължава да бъде деен и независим участник във формирането на българския правов мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads