Реклама / Ads
4| 8263 |29.11.2015 НОВИНИ

Касим Дал: Пеевски и Местан още се възползват от охраната, назначена заради анонимката срещу мен

.
Касим Дал
2 месеца по анонимен сигнал и 4 месеца в пълно нарушение на закона – толкова е продължило следенето на основателя на НПСД Касим Дал по времето на кабинета „Орешарски”. Бившият зам.-председател на ДПС разказа по БТВ, че Делян Пеевски и Лютви Местан все още се възползват от охраната, назначена заради анонимката.
 

 

„Действията, които се правят, назначената охрана, НСС... трябва да видим колко струва това на българския данъкоплатец”, каза Касим Дал. Той е разбрал за назначението срещу него СРС-та от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Ведомството на Бойко Рашков не е открило абсолютно никакви данни, които да оправдават следенето.

 „Нещата наистина са много сериозни, можем само да предположим какво щеше да е, ако шеф на ДАНС беше станал Пеевски”, коментира Касим Дал. По думите му случилото се е пример за „ченгеджийски номера”, а хора като „агент Павел” (псевдоним на Лютви Местан от службата му в комунистическата тайна полиция-б.р.) са „продукт на ДС”.

Касим Дал обяви, че ще се срещне с адвокат заради случая: „Тези неща не бива да се оставят – твърде сериозна е тази разработка, още продължава охраната на Лютви Местан, още медиите на Пеевски бълват атаки срещу Реформаторския блок. Трябва всичко да излезе наяве – кой е издал заповедите и кой ги е изпълнявал”.

 

По отношение на скандала между Русия и Турция и споровете дали НПСД или ДПС поддържа по-близки отношения с режима в Анкара, той коментира, че „в българския парламент политическите сили не играят за националните интереси, а играят, за да се харесат на някого”.

 

Той даде пример с ДПС, които (като никоя друга партия в Европа) излезли и преповторили изявлението на НАТО във връзка със сваления руския самолет, докато „Атака” направили същото с позицията на Москва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11122 |27.11.2015 Т. Дончева: Чрез Пеевски ДПС упражнява контрол върху ВСС . 11| 5704 |27.11.2015 Местан за записите: Манджа, поръсена с лют пипер-Пеевски и прицел-Борисов . 28| 8090 |27.11.2015 Ченалова: Пеевски е говорил с Борисов и Цацаров за Янева . 23| 16030 |26.11.2015 Пеевски, Цацаров и др. в папка за корупция при Юнкер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads