Реклама / Ads
3| 6481 |01.12.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Делото КТБ скара заместниците на Цацаров

.
Сотир Цацаров
Делото КТБ скара заместниците на главния прокурор Сотир Цацаров. Това стана след като материалите бяха взети от Борислав Сарафов и дадени на Пенка Богданова.
 

Първоначално делото отиде в ръцете на  хората от екипа на Сарафов-Максим Колев и Аксиния Матосян. Те трябваше да наблюдават разследването на ниво ВКП. Любопитното е, че имената им се свързват с разследвания на тежки криминални, а не на  икономически и финансови престъпления. Аксиния Матосян и колежката й Борислава Александрова наблюдаваха на първа инстанция делото срещу групата на Златомир Иванов - Баретата. Те двете, Борислав Сарафов и Евгени Диков поеха работата по групата на Пешо Сумиста след разстрела на Юри Галев. Максим Колев също е прокурор от кариерата. Кандидат за ръководител на СГП през 2006 г. . През 2002 г. Колев разследва стрелбата по Алексей Петров, по – късно се явява и в съдебната зала по делото Луканов.

 

Странното на пръв поглед е, че икономическо дело, каквото е КТБ е разпределено на двама експерти в разследването на поръчкови убийства, организирана криминална престъпност и наркоразпространение. И двамата обвинители са в отдела на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който стана известен с огромната си близост към  модела КОЙ. Делото за фалита на КТБ изисква съвсем друга експертиза, категорични са магистрати.

Ситуацията се обострила, когато другият заместник на Цацаров – Пенка Богданова изненадващо започнала да събира на оперативки наблюдаващите прокурори по делото за КТБ на ниво СГП. Любопитното е, че на тях не присъствали Колев и Матосян, които уж движат нещата от високо. Изумени от случващото се и обидени , те се заканили , че ще се оттеглят, ако тази практика продължава. В конфузната ситуация се намесил  Цацаров, който по неясни причини  взел делото от екипа на Сарафов и го „метнал” на Пенка Богданова.  

 

Богданова  минава за изключително близка на Цацаров, което тормози  Сарафов.  Преди да стана зам.- главен прокурор Пенка Богданова  била  магистрат в апелативната прокуратура в Пловдив. От този град идва и самият Цацаров, което предполага и тяхната по-голяма близост в човешки и професионален  план.  Защо  делото КТБ не е разпределено от самото начало на нейния отдел и кое е накарало Сотир Цацаров да го „вземе” от  Сарафов и да го даде  на Богданова, за сега остава загадка. Магистрати подозират, че между заместниците на Цацаров се е разразила  жестока конкуренция за спечелване на сърцето му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6657 |01.12.2015 Фрог око: Таен меморандум решава бъдещето на болниците . 6| 6133 |01.12.2015 Само във Фрог: Поръчките на #КОЙ минават през икономическа полиция . 6| 5028 |01.12.2015 Арабист пред Фрог: Шестгодишно поиска да се върне в Афганистан, тук умираше от глад . 17| 10512 |01.12.2015 Фрог ухо: Борисов не е "мокър сън" на фризьорките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads