Реклама / Ads
9| 12911 |26.01.2016 АКТУАЛНО

Крадливият свидетел Б. Лазов кадрува в КТБ и подменя данни

.
Чашката - най-верният другар на Бисер Лазов
Прочулият се като крадец на активи от КТБ през последната година и половина и любимец на родната прокуратура – Бисер Лазов се изживява и в ролята на кадровик. Той e забелязан безпрепятствено да кръстосва коридорите на централата на КТБ и да „консултира” синдиците за кадровата им политика в умишлено фалиралата банка.
 
Бисер Лазов открадна активи за стотици милиони, които са придобити с кредити от КТБ. За всичките му кражби многократно са алармирани институцииje в държавата rи въпреки, че кражбите са видни в публичните регистри, прокуратурата и НАП отказват да извършат проверка и да спрат грабежа.

 

Припомняме по-големите активи, придобити със средства от КТБ и откраднати от Бисер Лазов и компания:

 

1. Централата на КТБ на ул. Граф Игнатиев.

 

2. Осеметажната бивша сграда на „София прес” на бул. Цариградско шосе 113 с РЗП от около 8 000 кв.м.

 

3. Терен с площ от 160 дка на първа линия на морето, гр. Бяла.

 

4. Терен с площ от 24 дка до гр. Разлог.

 

5. Недвижими имоти в София и в други градове на страната.

 

5. Цели предприятия - „ХОЛДИНГ КООП ЮГ” АД, „ГИПС” АД, „ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ” АД.

 

Активите са прехвърляни на трети подставени лица или директно на дружества, собственост на Лазов и на Делян Пеевски.

 

След огромните кражби, от които никой не пожела да се заинтересува, в момента Лазов, който според негови близки се е алкохолизирал напълно, назначава в КТБ свои кадри. Те трябвало да съдействат за следващите му присвоявания на активи на банката. Така например, на мястото на уволнените служители, отговарящи за архива на банката, е назначено лице, негов приближен. Служители коментират, че вече може да се очаква оцелелият след масовото изземване на досиета от прокуратурата архив да се „самозапали“ и изгори, подобно архива на Булбанк в Ботунец. В Ботунец се „изпари“ документацията за натрупването на външния дълг на България в края на 80-те. В архива на КТБ все още се пазят документи, които известни лица от политиката биха се радвали да изчезнат. Под давление на Лазов синдиците отрстраняват всички "неудобни" служители без никакво обяснение и аргументи.

Успоредно с процеса на подмяна на кадрите тече поредна подмяна и на базите данни в банката, за да се заличат окончателно престъпленията, вършени от квестори и синдици.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11094 |12.07.2015 Фирма във фалит на свидетеля Бисер Лазов придоби "Преса" на Т. Тошев и Д. Рутц . 8| 8276 |17.03.2015 Адв. Ботев за Фрог: Бисер Лазов виси в Следствието, а не знае, че го съдят! . 27| 9431 |11.02.2015 Свидетели срещу Алексей Петров треперят за живота си . 9| 8528 |15.12.2014 Адвокати: Лъжесвидетели срещу Цв. Василев печелят от фирмите, които били "заставени" да управляват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads