Реклама / Ads
66| 6925 |07.02.2016 НОВИНИ

Енчев обвини Коритаров, че води турска пропаганда

.
Велизар Енчев
Депутатът Велизар Енчев обвини журналистът Георги Коритаров в турска пропаганда по НТВ. Двамата спориха на темата за охраната на въздушното пространство на България.
 

Те се разделиха в позицията си. Енчев е категоричен, че договорът с МиГ за ремонта на изтребителите е трябвало да бъде продължен. Имаме американски министър на отбраната и той скъса този договор. За това в момента имаме два самолета. Целта е Русия да бъде обградена от НАТО. Корита ров беше на противната позиция.

Има реална заплаха от Турция с претенции за връщане на територията на Османската империя. Подложени семе на ислямизация и турцизация. Не съм съгласен с Коритаров, че това е измислена заплаха. Защо държавата ни позволява духовни лица от Турция да имат дипломатически статут.

 

Ние се отказваме доброволно от суверенитета на въздушното ни пространство. Българските ВВС, в момента вместо да продължим договора за поддръжката на самолетите МИГ с корпорация МИГ, ние скъсваме този договор и подписваме с частна фирма с Полша, които нямат лиценз. Имаме американофил министър, той скъса договора с МИГ. Сега имаме два самолета. Целта е Русия да бъда обградена от НАТО, каза Енчев. Коритарово опонира:  Темата да защитим небето си поставя въпроса от кого да го защитим. Когато сме член на НАТО, ние го защитаваме от действия на държави, които не са член на НАТО. Такава държава е Русия. В момента никой не се кани да напада България, но ако има ситуация, Русия е в образа на държава-агресор, която е окупатор на Украйна, обясни той. Енчев скочим и срещу мюсюлманските училища у нас, които се финансират от Турция. Коритаров пък се върна в историята назад и припомни, че Царство България кани османския елит в Шумен до 1938 година да поддържа османския език. Защо нашите предшественици са го направили? Направено е от страх да не би идеите на Ататюрк да застрашат царството. Сега по изкуствен начин се опитват да изграждат контрапункт за това , че Турция има управленски модел, който има заплаха за България, заключи журналистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7822 |05.02.2016 Енчев към Москов: Признайте, че ваксините са закарани във фирма в Одрин! . 1| 4640 |03.02.2016 Ненчев подозира, че някой буни шивачките в Калофер . 6| 4858 |03.02.2016 Исмаилов: Ще снемем доверието от Ненчев . 11| 9171 |02.02.2016 Ултиматум към Ненчев: Слее ли дирекции, О. Исмаилов си тръгва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads