Реклама / Ads
27| 9306 |08.02.2016 НОВИНИ

След А. Юсеин и други напускат ДПС, не щат Пеевски да командва

.
Ахмед Юсеин Източник: Булфото
След Ахмед Юсеин и други членове на ДПС пуснали молби за напускане на партията. Говори се за активисти от района на Кърджали, но имало и от Делиормана. Това съобщи за Фрог нюз депутат от движението.
 
Според него основната причина е нарастващото недоволство в партията и обществото срещу милиардера Делян Пеевски. В самото ДПС имало нетърпимост и страх към командния начин, по който Пеевски общувал с колегите си от парламентарната група. Бил груб, навиквал ги и все заплашвал с Ахмед Доган. Това най-много дразнело членовете на ДПС.

"Не е ясно кой ръководи партията. Нейният основател или "многообичаният" в България, Европа и САЩ Пеевски, или пък назначените съпредседатели". Това пише в профила си във Фейсбук бившият депутат от ДПС Ахмед Юсеин. Той подал оставка на 3 февруари. Внесъл я в централата на движението, където работи като съветник.

Възможно е да започне роене в дПС, защото едни хора ще поемат след Лютви Местан, а други ще останат верни на Доган. Проблемът с Пеевски и някои други от неговия бизнес кръг обаче остава. В крайна сметка именно Пеевски може да се окаже причината за разцепление и срив в движението, твърди нашият източник.

 

Ето какво написа Ахмед Юсеин във Фесбук:

 

„Членовете на парламентарната група на ДПС са шампиони по корупция и това може да се види от сметките им в КТБ, в български и швейцарски банки. Числата са шокиращи. Не е ясно кой е ръководител на партията. Нейният основател или "многообичаният" в България, Европа и САЩ Пеевски, или пък назначените съпредседатели. Не знам остана ли такова нещо, наречено вътрешнопартийна демокрация.

Част от изложението на Юсеин във Фейсбук на турски.  Източник: 24Rodopi.com
 

В профила си в социалната мрежа Ахмед Юсеин пише и за участието си в новогодишния купон в т.нар. „Боянски сараи", където живее Доган на 17 декември м. г.

"Тръгнах си по-рано по здравословни причини. Не мога да приема думите на председателя-учредител, че прочетената от трибуната на парламента декларация във връзка със сваления самолет е грешка, както и това, че няма да позволи българските турци да са пета колона на Анкара. Какво иска да каже? Че ние като страна член на НАТО трябва да обичаме страната, която нарушава въздушното пространство на балтийските държави и нашето откъм Черно море и откъсна Крим и територии от Украйна? Боже мой, бях потресен от това изявление и от отношението му към лидера Местан".

Юсеин, който е бил учител в Момчилград настоява темата за незаконното забогатяване на депутатите и корупцията да бъде обсъдено на Национална конференция на ДПС през април.

„Надявам се новоизбраният председател да не допуска да се превърне в "поредната салфетка". Никой в България не може да бъде собственик на българските турци. Не трябва да позволяваме такова нещо да се случи. Реалният председател се е скрил в едни сараи сякаш е на друга планета, а активистите му са като войници, не бива да допускаме такова нещо".

 

Своите послания в мрежата Ахмед Юсеин е написал на турски език.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10143 |07.02.2016 Невиждано у нас! Съпруга на престолонаследник кара децата си с колело на градина . 0| 3984 |07.02.2016 Черна равносметка-18 жертви и 152 изчезнали след труса в Тайван . 141| 7994 |06.02.2016 Арнаудова: Какво виждат в огледалото шефовете на Нова и бТВ след среща с Пеевски? . 6| 4977 |02.02.2016 Следствието търси сценарий за дестабилизация, не пита за фактите по „Яневагейт “

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads