Реклама / Ads
48| 6796 |08.02.2016 НОВИНИ

Слави Трифонов внесе над 673 хил. подписа за референдум

.
Слави Трифонов
Над 673 хил. подписа внесе в ЦИК Инициативният комитет на Слави Трифонов и сценаристите му с искане за провеждане на референдум, предаде репортер на София. По закон парламентът трябва да свика допитване ако има валидни 400 000 подписа на граждани.
 
Днес Инициативният комитет внесе с 270 000 подписа повече. Ако проверката на ГРАО покаже, че те са автентични, Народното събрание трябва да организира референдум, на който пълнолетните граждани ще отговорят на шестте въпроса на екипа на „Шоуто на Слави“.

„Това не са 673 481 000 подписа, а съдби. Държавата трябва да се съобрази с тези съдби. По закон трябва да са събрани 400 000 подписа, ние събрахме повече. Не могат да отхвърлят референдума, защото по смисъла на Конституцията и на Закона за пряката демокрация, тези въпроси трябва да бъдат проведени като референдум и народът да каже дали ги одобрява или не. Политиците нямат думата в момента. Не ме вълнуват партии, за мен те не съществуват“. Това коментира Слави Трифонов пред медиите малко преди да внесе последните няколко папки с подписи.

Той прие на шега въпрос на журналисти дали планира да влезе в политиката, като заяви : „Кой да влиза в политиката, не мога да ви разбера? Това, което правя в телевизионното предаване също е политика“. Трифонов заяви още, че ако политиците не се съобразят с волята на хората, чиито подписи внася, ще си понесат последствията.

Инициативният комитет иска допитване до гражданите по следните въпроси:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 11758 |05.02.2016 Слави: Упорит любовник съм, ще имам Недялко . 42| 12657 |01.02.2016 Слави: Скъпа моя, Недялко! Мутрите обичат до гроб! . 9| 4535 |29.01.2016 Главсекът на МВР ще помирява Слави и Недялков . 56| 13216 |28.01.2016 Слави изпрати „Интимохелп “ за вагината на Недялко Недялков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads