Реклама / Ads
4| 6196 |09.02.2016 НОВИНИ

Фрог научи: Търсят съучастник на прокурорски син, уличен в убийство

.
Делото за смъртта на влюбените Паола и Николай, които бяха прегазени през 2011 г. на столичния булевард „България” забуксува. След като обиколи няколко съдилища в София и Варна, то бе върнато в Следствието. Според бащата на Паола Банко Друмев, с прехвърлянето на процеса се цели да бъде приведен под наказателна отговорност още един шофьор, който е бил на булеварда по време на инцидента.
 

По този начин най-вероятно ще се търси оневиняване на сочения за основен виновник - Бисер, син на прокурора от ВКП Венцислав Андреев, коментира пред Фрог нюз адвокат Христо Ботев. Припомняме, че на първа инстанция обвиняемият получи 3 г. условна присъда. Апелативният съд обаче счете, че има пропуски в обвинителния акт и върна делото на прокуратурата за ново разглеждане.

 

Смятам, че прокурорският син ще получи справедлива присъда, както и другият шофьор, ако е виновен, обнадежден е бащата на Паола. По думите му, делото най-вероятно ще започне към края на март.

 

„Другият шофьор - Андрей - се движи в лявата лента на бул. „България” и изпреварва Бисер. Влиза в неговата лента – средната и се удрят. Двете коли се завъртат и попадат в градинката, където се разхожда Паола и Николай. Убиват ги на място. Няма свидетели, било е мокро след дъжд. Трябвало е на следващия ден да си направят труда при сух асфалт да проверят дали нещо не е останало под водата. Андрей казва: „Карах си нормално и този тръгна да ме изпреварва”. Безспорно е, че двамата са карали с превишена скорост. Според различни експертизи – между 80 и 100 км/ч. Позволено е обаче 50 км/ч”, обяснява адвокат Христо Ботев. 

 

Припомняме, че трагичният инцидент стана в началото на август 2011 година. 39-годишната Паола и 34-годишният Николай са се разхождали по алеята, когато с превишена скорост ги застигат две коли. Едната е управлявана от 21-годишния прокурорски син Бисер Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 9347 |09.02.2016 Само във Фрог! Назначиха шеф на отбраната без президентски указ . 9| 6469 |08.02.2016 ПИК безпомощно преписва ФРОГ НЮЗ . 10| 6916 |08.02.2016 Само във Фрог: Човек на #КОЙ проверява разработките на ГДБОП . 23| 6522 |08.02.2016 Св. Филипов за Фрог: Първанов построи 500 джамии, а сега се тюхка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads