Реклама / Ads
19| 6851 |09.02.2016 АКТУАЛНО

Минчев за Фрог: Местан е поредна люспа в белещата се луковица на ДПС

.
Огнян Минчев
Според Конституцията регистрацията на етнически партии у нас не е разрешена, заяви за Фрогнюз политологът Огнян Минчев. Доган винаги е държал в ръководството на партията му да присъстват българи, което е един вид индулгенция за това, че партията му не е етническа.
 

Засега, доколкото виждам, при Местан почти няма афиширани българи. Освен това Местан напусна ДПС след скандал, който, освен всичко друго, го свърза с настоящето правителство на Турция. И доколкото неговите противници от ДПС имат много сериозни позиции във всички институции на държавата, тук можем да поставим един въпросителен знак кога, как и дали ще бъде регистрирана партията на Местан. Но това не е чак толкова голям проблем, по-скоро отказът от регистрация ще създаде един героичен ореол на хора, които нямат нищо общо с героизъм, добави политологът.

 

България се намира в един порочен кръг по отношение на своя малцинствен проблем. От една страна имаме Движението на Ахмед Доган, което се държи в институциите на властта като гангстерска групировка, развихря корупцията в абсолютно всички държавни институции, до които е успяло да се докопа в гигантски мащаби, като очевидно офертата от десетилетия е една и съща – ако искате да контролираме турския проблем в България, ще си плащате цената, а цената е наистина всеобхватна корупция при участието на ДПС във властта.

 

Сега имаме пооформена и другата страна – страната на протурските фракции в българската политика. Те, впрочем, винаги са съществували - всички отклоняващи се или вътрешно дисидентстващи личности в ДПС, след напускането на Движението, са се опитвали да формират партии, с които да привлекат подкрепата както на българските изселници в Турция, така и на турските национални държавни институции, предвид обстоятелството, че ДПС наистина има смесен произход – както от българските тайни служби по времето на комунистическия  режим, така и по спекулации пряка обвързаност с бившите съветски тайни служби.

 

Досега нито един от опитите да се направи алтернатива на ДПС не е бил успешен, ще видим до каква степен Местан ще успее. Фактът, че зад него наистина стоят институциите на турската държава, се потвърждава от подкрепата на турското посолство в София. Аз обаче съм скептичен за възможността той да направи една по-голяма политическа партия, по-скоро ще се окаже поредната люспа в белещата се луковица на ДПС, заключи Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7525 |27.01.2016 Костадинов за Фрог: Чужда фондация се разпорежда в образованието . 2| 6284 |27.01.2016 Д. Божилов за Фрог: ЕК си затваря очите за Георги Колев . 31| 12012 |21.01.2016 Само във Фрог: Кръгът на Москов притиска прокуратурата чрез ИАЛ за ваксините . 23| 13920 |18.01.2016 Само във Фрог: ДАНС нахлу в склад на МЗ, намери ваксините с живак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads