Реклама / Ads
11| 4295 |12.02.2016 НОВИНИ

Захариева: Докладите на ЕК не се пишат по доноси

.
Екатерина Захариева
Нека се видят има ли разминаване между декларирането и това, което излезе като суми на магистрати, политици, да се направи проверка, да се установи произходът на парите, заяви по БТВ правосъдният министър Екатерина Захариева.
 
Ако се установи незаконна дейност, въпросът е какво следва след това. Хората искат резултати, това иска и ЕК. Тя се съгласи, че едно разследване може да се направи така, че нищо да не последва в съда. Можело да е от некомпетентност, от невъзможност за събиране на доказателства, но трябвало да се установи причината. Съгласи се и, че няма осъдени знакови фигури у нас.

Инспекторатът към ВСС, етичната комисия са тези, които могат да се самосезират по казусите, които са видимо спорни, посочи Захариева.

Записите от охранителни камери трябва да може да се използват като доказателства. Трябва да имаме гаранции, че хората, които извършват разследванията, са обучени, каза тя.

За докладите на ЕК Захариева заяви, че не можем да ги неглижираме. За България е важно да покаже напредък в реформата; препоръките били доброжелателни. Докладите не били по доноси, каза тя. ЕК идва тук на мисии, изисква информация от всички институции, тя се обобщава и праща, идват експерти, разговорят, т.е. източниците на информация са широки и пише, кои са те.

По повод мерките за кражби на фирми тя каза, че наказанията ще са по-сериозни, ще се предвиди и нотариална заверка не само на подписите, но и на съдържанието на документите. Това пречи и на икономиката и на инвеститорите, защото чуждите фирми гледат колко бързо и какво правосъдие може да получат.

Генерирайки постоянно скандали, ВСС пречи на себе си, смята Захариева. Нека този, който е изпратил смс на Борисов, да каже, призова тя, уговаряйки обаче, че това е лично решение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4750 |29.01.2016 Евродепутатът Е. Радев: По доноси са част от докладите на ЕК . 5| 4377 |27.01.2016 Захариева: ВСС да са така обединени, както след призива за оставки . 7| 4320 |27.01.2016 Захариева: ВСС да запретва ръкави и се оправя . 1| 4127 |27.01.2016 Съдия: Педписанията в Докладите на ЕК са като зъбобол за нас, чакаме да отмине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads