Реклама / Ads
1| 7253 |11.04.2016 АКТУАЛНО

БХК ще сърба попарата на турските ваксини

.
Да кажа, да не кажа, чуди се Цацаров
БХК решил да се жалва от премиера Бойко Борисов пред главния прокурор Сотир Цацаров за изказването му в подкрепа на доброволците, дето ловят имигранти по границата. До тук няма лошо, ясно е че на много хора им призля от гледката с натръшкани бежанци на земята и овързаните им със свински опашки ръце.
 
От сега сме наясно, че изходът от подобен сигнал и проверка ще е досущ като изхода от последен стадий на рак. Всички страни отлично знаят, че и най-гигантските усилия за лечение са напразни, но въпреки това се правят. А накрая, когато всичко свърши и пациентът си замине, двете страни ще си отдъхнат с облекчение, че каквото трябва, са направили. Нищо, че резултатът ще е нулев.

Жалба ще има, проверка също. Колко обективна ще е тя, можем да се досетим, съдейки по тази, назначена за вноса на турските ваксини „Пентаксим” и „Еувакс”. ВАП и ДАНС са категорични, че те не са разрешени за внос и употреба в България. Въпреки това, родното ФБР прецени, че никой отговорен фактор в държавата не трябва да носи отговорност за това, че медицинските продукти са попаднали на родна земя и с тях са имунизирани български деца. Сега топката за ваксините ще се тупа дълго от прокуратурата, докато скандалът съвсем затихне. Държавните обвинители от опит знаят, че всяко чудо у нас не е за три, а за един ден. Защото на следващият е сътворено ново, далеч по-екзотично от предходното. Когато политици като здравния министър Петър Москов са на пангара, законите не важат. В сила са само превилата на играта. Според нея удобните властимащи винаги могат да се измъкнат чисти, независимо в какво са се оплели. Почти никой не се сеща вече за проверката за шестте апартамента на бившия шеф на МВР и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Тя беше инициирана по сигнал на председателя на РЗС Яне Янев, сега съветник на Борисов. През септември 2011 г. прокурор Бисер Кирилов сложи точка по горещата тема, като отказа да образува досъдебно производство, защото разходите и приходите на фамилията Цветанови, барабар с тъста и тъщата, паснаха като ключ към ключалка.

Малко по-късно същата завидна участ сполетя и депутата от ДПС Делян Пеевски. Прокурор Боряна Бецова го изкара чист като момина сълза, отказвайки да образува досъдебно производство за несъответствие в доходите му, както и за начина, по който е придобил имотите си. От държавното обвинение, заявиха, че в случая дори не може да се говори за търговия с влияние, независимо че бившия шеф на САС Веселин Пенгезов директно обвини Пеевски за натиск по конкретни дела. За същото намекнаха и други негови колеги-юристи като екссъдия Румяна Ченалова, например.

Виновни, разбира се, че се намират, макар и от дъжда на вятър. Нали все пак трябва да се залъже народът, че има прословутата воля за борба с корупцията. И първолачетата знаят, че това става само, когато политическите лидери имат изгода и са сигурни, че някой друг ще може по-добре да върти печалбарските им схеми. Класически пример е зрелищната акция срещу шефа на ДАИ Цветелин Цветанов. Депутати, запознати със задкулисните интриги са категорични, че зад ареста му прозират вътрешно- партийни интриги в ГЕРБ и борба за влияние между лобитата.

В оскъдните си медийни изяви главният прокурор Сотир Цацаров обича да поднася нещата така, че да изглежда сякаш няма друга истина, освен неговата. Сега, обаче дали ще намери сили да признае, че проверката по инициатива на БХК срещу Борисов няма да е нищо друго освен пунта мара. Едва ли...

Екип на Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8585 |23.09.2014 Киряк Цонев: САЩ създадоха "Ислямска държава", сега си сърбат попарата . 26| 14071 |20.01.2014 Масова смяна на турските имена с български . 36| 7638 |29.04.2011 Б. Борисов: На футбол и на тенис не прощавам; мнозина са ми сърбали попарата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads