Реклама / Ads
4| 18000 |15.04.2016 НОВИНИ

Хвалете Цацаров и Цветанов, внушавайте преврат, наредил Пеевски

.
Пеевски е спокоен
Никакви предсрочни избори! Пазете главния прокурор Цацаров, финансовия министър Влади Горанов, шефа на НАП Бойко Атанасов и Цветан Цветанов. Такава заповед издал депутатът от ДПС Делян Пеевски на босовете в медийната му империя.
 
Разговорите се провели чрез сателитни телефони, за да не бъдат подслушвани. Напоследък Пеевски бил обсебен от параноя, че го преследват и подслушват. Аз мога да подслушвам всички, но мен не може да ме слуша никой, заявявал той пред най-доверените му лица. Това разкри пред Фрог нюз активист на ДПС.

Указанията били всяка изява на Сотир Цацаров да бъде отразявана мащабно. В същото време всички изявени критици на корупцията и модела #Кой да бъдат атакувани с компромати и обвинения, че участват в заговор срещу правителството както и проверявани до дупка от всички институции.

 

Тази тактика Пеевски обсъдил с почетния председател на ДПС Ахмед Доган преди дни, когато се завърнал от Дубай. Там младия олигарх строял хотел за над 100 млн долара, за да измоли закрила от местната власт, ако бъде погнат от чужди служби за пране на пари или участие в цигарена контрабанда в Турция. Това твърдят източници от обкръжението на милиардера.

 

Банкерът Цветан Василев, бизнесменът Иво Прокопиев, лидерът на ДСБ Радан Кънев и още неколцина, както и някои сайтове били в „черния списък”, който спуснал Пеевски на своите явни и неявни издатели.

 

Министър Горанов и шефът на НАП Атанасов пък били в приятелския списък. Напоследък с особено благоразположени се ползвал заместникът на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов. Него Пеевски разчитал да пусне срещу Борисов, ако последния продължи да прекратява обществени поръчки. Пеевски знаел, че ако тези хора му изменят, най-малкото което щяло да му се случи е да обяснява в съда откъде и по какъв начин е натрупал стотици милиони. Някои искат да правя компания на Сумиста в пандиза, ама няма да стане, защото държа всичко под контрол. Няма да съм мек като Цецо Белградски, а ще хвърчат глави – имам и записчета и филмчета, хвалел се той.

 

Само допреди по-малко от година депутатът твърдеше че няма никакъв бизес и живее едва ли не в нищета, карайки някакъв скапан Опел. Днес вече е ясно, че притежава собственост и бизнес за милиарди. Публикуваха се и материали, които сочат, че депутатът стои зад немалко офшорки чрез подставени лица.  Въпреки, че премиерът Борисов нареди прекратяване на обществени поръчки, в които участват фирми, близки до ДПС и Пеевски, прокуратурата, финансовото министерство, НАП, ДАНС и МВР не са си мръднали пръста да проверят за какво става дума. Пеевски бил бесен на Борисов и дори някои негови издания показаха зъби на премиера, но депутатът неутрализирал действията му чрез споменатите вече институции. Точно това е истинският заговор срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, а не ловците на мигранти по границата и карикатурите, смятат наблюдатели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4926 |13.04.2016 В. Симеонов: Цацаров да разследва Сидеров за 5-те офшорки на Сейшелите . 0| 4686 |01.04.2016 Цацаров въстана срещу бурките . 2| 11434 |31.03.2016 Цветанов и Цацаров удрят Борисов чрез шефа на ГДБОП Спиридонов . 0| 4496 |24.03.2016 Цацаров иска главата на двама прокурори и един следовател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads