Реклама / Ads
0| 10380 |18.04.2016 ЪNDERGROUND

Скандално! Тайни свидетели готови да уличат Йоско Костинбродския, никой не ще да ги разпита

.
Акцията на МВР срещу хората на Йоско
Издирваният три години под дърво и камък бос на банда за мокри поръчки Йоско Йосифов-Костинбрадския се крие в Косово. Делото срещу групата му за убийства „Килърите 4“ в Специализирания наказателен съд, може много лесно да закове обвиняемите.
 
Единственото условие това да се случи, е само ако бъдат приети показанията на двама ключови свидетели, твърдят запознати пред Фрог нюз. Скандалното е, че никой не им обръща внимание и не иска да ги разпита пред съдия.


Нещо повече, животът им е в опасност. За какво става дума ? В началото на годината двама затворници със солидни присъди за убийства обявяват, че са готови да разкрият цялата дейност на бандата на Йоско Костинбродския с подробности за извършените от тях екзекуции и отвличания. Както и кой им е поръчвал убийствата и физическите им извършители и изпълнители. Важните свидетели са проговорили пред екип разследващи от Националната полиция и Спецпрокуратурата. На дружеската беседа затворниците разказали много подробности за бандата на Йоско и аверите му Вергил Славов, Ивайло Симеонов-Богьовеца, Александър Йорданов и Мариян Атанасов. Последните четирима са на подсъдимита скаймейка в Специализирания наказателен съд срещу „Килърите 4“, а главатарят им Йоско е обявен за издирване след като избяга от правосъдието през март 2014 г. и оттогава е в неизвестност.

„Килърите4“ са обвинени за убийството на Филип Найденов-Фатик, опита за убийство на Кирил Кирилов-Киро Японеца и две отвличания, вероятно завършили със смърт- на сина на боса на „Славия“ Венцеслав Стефанов-Димитър и на сириеца Християн Валю. Свиди телите обаче били готови да разкажат пред съдия за още убийства и отвличания, някои от които извършени зад гърба на самия бос Йовко като това на двама от неговите подчинени Ради Калинов, изчезнал безследно през юли 2009 г, Борис Арсов-Борчо, разстрелян край Боянската църква през ноември 2004 г. Затворниците били готови да проговорят и за разстрела на Асен Петров-Шаки през септември 2004 г. в столичния кв. „Княжево”, първоначално приписан на бандата хърватски убийци начело с Роберт Матанич.

Костинбродския се издирва от Интерпол




Да си свидетел срещу Йоско Костинбродския обаче е опасно занимание-двама души проговорили срещу него и дали показания Хрисим Хрисимов и Красимир Гочев-Шмит бяха разстреляни съответно през декември и май 2014 година. Същата съдба очаква и сегашните свидетели срещу Йоско, на които никой не обръща внимание. Дни след показанията на двамата свидетели, не ясно как, но имената им вече са били известни на подсъдимите по делото „Килърите4“. Някои от тях са на свобода като Мариян Атанасов. Единият от свидетелите срещу Йоско е пуснат в отпуск за добро поведение, но не смее да си покаже очите навън, заради страх за живота си, твърдя запознати. Наказателната бригада на Йоско бе съдена за първото отвличане в България, това на бизнесмена Стефко Колев, шеф на фирма „Руен“. Тогава хората на Костинбродския бяха оправдани, заради некадърната работа на експертите от Института по криминалистика на МВР. След убийството на Фатик цялата група бе задържана по показанията на свидетеля Хрисим Хрисимов, но по-късно той се отаказа от тях. Той беше разказал на полицията как е осигурявал логистиката на бандата с оръжие, коли и тайни квартири. Пускането на групата накара тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов да произнесе фразата: Ние ги хващаме, те ги пускат! При последвала операция на полицията през 2010 г Йоско трябваше да бъде задържан в имението си в Безден като лидер на наркогрупа. Но „къртица“ в МВР го предупреди и той избяга. Три години по-късно нашите спецслужби успяха да влязат в дирите му, като подслушваха телефона на адвокатката му. Йоско бе засечен в апартамент в Атина и предаден на гръцките служби. При спецоперацията в Атина в дома му бяха намерени много оръжия, предназначени за убийства на местни бизнесмени. За три дни Костинбродския бе осъден на три години затвор в Гърция и предаден на нашите власти през 2013 г. След процедурани хватки той успя да излезе на свобода през март 2014 г. и светкавично избяга от страната. Според информация на нашите служби в момента той се укрива в Косово.

Екип на Фрог
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 22226 |06.01.2016 Само във Фрог: Започна саморазправа със свидетели на опасните ваксини . 5| 6732 |18.11.2015 Пазете свидетелите, ще ни трябват . 23| 10726 |13.11.2015 Кой иска смъртта на свидетели по "Октопода"? . 29| 16417 |20.04.2015 Тайните сметки на Искров били в банка-перачница на пари, според САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads