Реклама / Ads
0| 12104 |20.04.2016 ЪNDERGROUND

Прокуратурата нищи дали шефът на крематориума е присвоил 300 бона от дружеството

.
Прокуратурата нищи дали шефът на крематориума Димо Петров е присвоил 300 000 лв. от дружеството. Наскоро Софийският районен съд реши да отмени преди около два месеца Постановлението на прокуратурата за прекратяване на разследването, научи Фрог нюз от свои източници в юридическите среди.
 
Сагата със затритата сума пари стартира през октомври 2015 година, когато по жалба на Янислав Недев държавното обвинение се захвана да търси виновникът. Недев е член на Съвета на директорите на дружеството и според него парите били поверени на Димо Петров и Варо Мангиас да ги съхраняват на отговорно пазене в сейф на банка, докато „София Крематориум” АД не си намери счетоводна фирма и не сключи договор за управление на средствата. В жалбата се посочва още, че за времето от 31 юли 2015 година до 7 октомври същата година, от сградата на фирмата са присвоени въпросните 300 бона.

Със случая се заема столичното второ районно и СРП. Три месеца след старта на разследването, за изненада на жалбоподателя делото е прекратено с мотива, че няма користна цел от страна на Димо Петров да извърши престъплението. В изводите си прокурорът е записал, че липсва субективна страна, както и че в случая не е погазен закона.

В отговор на това пред СРС се жалват и двете страни-Янислав Недев и уличеният Димо Петров. Първият аргументира възражението си в няколко посоки. Основната е, че са допуснати съществени процесуални нарушения, като ощетеното лице не е призовано за предявяване на разследването, например. Изтъква се, че не е поискано мнението на разследващия полицай, както и, че в Постановлението за прекратяване не е описана фактическата обстановка. Посочва се още, че не е изискана справка от банката, в която са стояли парите, както и че не е изследвана хипотезата за длъжностно присвояване.

Димо Петров също атакува решението на държавното обвинение с искане той да бъде оневинен.  След като СРС взел предвид жалбите, решил, че разследването трябва да се възобнови и виновните за изчезналите пари да бъзат наказани.

Любопитното е, че бившият син депутат от Котел и координатор на ДСБ Димо Петров е вписан на 8 януари т. г. в Търговския регистър като изпълнителен директор на "София крематориум" АД. Той бе избран на поста през юни миналата година по решение на Столичния общински съвет, а през юли е гласувана кандидатурата му като представител на Столична община в Съвета на директорите. Общината е миноритарен собственик с 20 процента в "София крематориум",  а останалите 80 процента са на "Карма интернешънъл".

 

Това, че поредният партиен кадър е настанен на директорско място, едва ли е изненада. Запознати твърдят, че още в началото партийната кандидатура на Димо Петров е предложена и избрана в нарушение, тъй като на Общото събрание, на което това става, другият акционер - "Карма интернешънъл", отказва да се легитимира. Причините за това са цяла сага от кадрови и финансови хватки, които като нищо ще кремират най-големия на Балканите крематориум. Сега засега като вече законно встъпил изпълнителен директор на "София крематориум" Димо Петров носи пълната отговорност за дружеството и неговата работа. И в тази отговорност влиза един отговор на един въпрос за въпросните пари, държани в сейф на името на частно лице.



Решението на съда за възобновяване на разследването:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5215 |13.03.2016 Хаджигенов: Прокуратурата у нас е политически орган, недопустимо е споразумението с Волен Сидеров . 9| 8970 |03.02.2016 Автокрадци задигат коли с паяк, прокуратурата ги покрива /видео/ . 12| 6588 |09.01.2016 Прокуратурата ни каза каквото знаем: Антов е убит с два изстрела в главата . 2| 5746 |24.11.2015 Ген. Атанасов: Прокуратурата покри подслушването със следствена тайна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads