Реклама / Ads
12| 9196 |03.05.2016 НОВИНИ

Депутати: Пеевски не е в България, кой му подписа декларацията?!

.
Делян Пеевски не е в България. Странно кой тогава е подал от негово име дакларация по Закона за конфликт на интереси и дали е тя е законна. Това заявиха пред Фрог нюз депутати от ДПС. След рождения ден на Доган на 29 март, депутатът от движението се изнесъл от страната и повече никой не бил го виждал.
 
Според източниците ни, когато занесъл подарък на почетния председател в сараите, Пеевски бил нахокан от него доста грубо. Доган го обвинил, че заради него доверието в ДПС се сринало, а самата партия се разцепила. Именно Пеевски, според негови колеги, бил в основата на скандалите и с Лютви Местан, на когото той се обаждал да го заплашва, свалил и охраната му след разговор с шефа на НСО ген. Ангел Антонов.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е продал три от офшорните си компании - Redwood Capital Ltd. и Uno de senso Group Ltd, съобщиха по-рано сайтове и медии извън кръга Кой. Според информацията Пеевски вече не притежава и Richi International Ltd., придобиването на която беше обявил в първите дни на януари. Декларацията на депутата е с дата 28 април - последният работен ден преди великденската ваканция на парламента. Липсата на повече информация не позволява да се установи точно в кои държави са регистрирани тези компании, а съответно и с какво се занимават и имат ли собственост и участия в други компании.

В края на април се разбра, че Пеевски е продал дела си от 18% в пловдивската фабрика за цигарени опаковки, филтри и гилзи "Юрий Гагарин" на свързаната с него компания "Дореко комерс". Прехвърлянето бе направено на 20 април при цена от 38 лв. на акция, или общо 6.87 млн. лв.

"Дореко комерс" e собственост на Doreco Limited от Британските Вирджински острови, като под шапката ѝ има няколко компании, свързани с депутата от ДПС. "Дореко комерс" е собственик на "Принт трейдинг" – под старото си име "ИПК родина 1" дружеството беше инвеститорът в печатницата за изданията на семейството на Пеевски.

През март Пеевски обяви, че се отказва от намерението си да купи "Химко" и като цяло се отказва да прави бизнес в България. Междувременно се беше разделил с официалния си дял от 5 на сто в "Булгартабак холдинг".

През ден се разбира за някакви машинации на Пеевски фирми, които допреди месец-два уж не баха негови. Странно е защо прокуратурата, ДАНС, МВР и НАП мълчат и не реагират. Меглена Кунева се хвали непрекъснато с постижения в борбата с корупцията, но никой не проверява какво става с империята на депутата от ДПС. Никой не му търси сметка и за отсъствието от работа. В деловодството на НС няма болничен лист, нито заявление за отпуск, твърдят депутати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6605 |03.05.2016 Пеевски е продал три от офшорките си . 3| 4581 |27.04.2016 Т. Йорданов пред депутати: Хората знаят коя мутра пази полицията след работно време. . 10| 14955 |26.04.2016 Гербаджии под сурдинка: РБ ще ги ...., Пеевски си почива в Швейцария . 0| 17785 |24.04.2016 Охранители на Пеевски на бунт, НСО праща нови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads