Реклама / Ads
20| 6810 |04.05.2016 НОВИНИ

Българите в чужбина отговориха на В. Симеонов за ”моткане в краката”

.
С изненада и възмущение прочетохме светкавичния отговор на господин Симеонов по повод на съобщение за Великденския протест на българи зад граница срещу неприемливите промени в Избирателния кодекс. От писмото разбираме, че според господин Симеонов изказването на мнение и отстояване на гражданска позиция е “моткане в краката”, а правото на граждански протест е “вдигане на патардия”.Това пишат българите от чужбина.
 
Припомняме на господин Симеонов, че неговата длъжностна характеристика на практика се изчерпва с това да се вслушва във волята на избирателите, които са де факто негови работодатели.

В писмото си господин Симеонов си позволява да говори за сума между 8 000 и 12 000 евро за откриване на секция в чужбина. Бихме искали да припомним, че сумата, отделена за организация на изборите в чужбина през 2014 година, възлизаше общо на 1,8 млн. лева за 428 секции, което прави около 1 700 евро на секция, като половината от тези разходи са за командировка на представител на държавата, които могат да бъдат спестени. За сравнение за изборите в страната са отделени 26 млн. лева.

Много българи в чужбина продължават да са данъкоплатци, а както е добре известно, българската диаспора е най-големият инвеститор в бюджета на Републиката - с близо 3 млрд. лева годишно. Така че, каквото и да се плаща за избори в чужбина, ние сме допринесли за нашия справедлив дял.

 На въпроса на господин Симеонов "Кой Ви пречи да гласувате?", отговаряме ясно: “Вие, господине и Вашите колеги народни представители, които с лека ръка си позволиха да ни отнемат възможността да създаваме избирателни секции там, където наистина са концентрирани българските общности в чужбина, заблуждавайки българската общественост с неверни твърдения. Да гласуваме е наше конституционно право, чието упражняване не е нито скъпо, нито опасно за националните интереси.”

Български политик да си позволи да нарича "безродни" хиляди хора, крепящи бюджета на държавата и борещи се с години за правото си на глас и участие в обществения живот на България, е неетично и представлява опасна проява на незачитане на гражданите от страна на един законотворец.

 Господин Симеонов спомена в телевизионен ефир, че изпратеният имейл бил въпрос на "лични отношения". В такъв случай бихме искали да го уведомим, че нападайки един български граждани, се изправя срещу стотици хиляди.  Оттук нататък лични отношения ще има с хиляди българи в Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Мелбърн, Цюрих, Сан Франциско, Париж, Брюксел, Атина, Лондон, Франкфурт, Мюнхен и десетки други градове на световната карта, които също протестират срещу Вашия недоносен Изборен кодекс.

Защото всички сме с Елена и всички СМЕ Елена.

 Защото правото на глас е свещено. Защото за нас е чест да сме част от тази общност и отстояваме позицията си с високо вдигната глава.

От групата на протестиращите срещу ИК български граждани по света:
Елена Хамбарджиева Hambard.elena@gmail.com
Мария Спирова maria.spirova@gmail.com
Десислава Христова dessichristova@gmail.com
Силвия Атипова sylvia.atipova@gmail.com
Димитър Иванов dimiter.ivanov@outlook.com
Д-р Надежда Наумова nadia.naumova@gmail.com"

Ето и пълния тест на имейла на Валери Симеонов до Елена Хамбарджиева:

“Кой Ви пречи на Вас да гласувате,след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?

Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме "по-демократични","по различни"и "по-екзотични" за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.

И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!

В.Симеонов"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4187 |02.05.2016 Българите в чужбина могат до час да получат свидетелство за съдимост . 0| 4532 |26.04.2016 Славов: Ограниченията за гласуване в чужбина заради конкретна държава са абсурдни . 0| 4159 |25.04.2016 Екзакта”: 77% от българите не вярват, че някой ще бъде осъден за корупция . 0| 4953 |23.04.2016 Българите в Брюксел протестират против Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads