Реклама / Ads
0| 4768 |04.05.2016 НОВИНИ

Близките на убит от „Килърите”: Слава Богу, че ги осъдиха, ще повярваме, че държавата я има

.
Криминалисти правят оглед на мястото, където беше убит Румен Рачев
Лелята на убития шуменски бизнесмен Румен Рачев-Стоянка се разплака, щом чу от Фрог нюз, че „Килърите" са се обзавели с доживотни присъди. Слава на Бога, бяха първите думи на жената, след което се разплака.
 

Това, което чувам от вас ми връща доверието в съдебната система. Вярвах, че нещата ще стигнат до тук. Никога не съм се съмнявала, защото знам как работеха полицията и прокуратурата, допълни тя.

Стоянка става очевидец на убийството на Рачев на 3 юли 2009 година пред шуменската болница. В това време той се е борил с тежко онкологично заболяване и минути преди екзекуцията бил на преглед. По време на разстрела Стоянка чува пукот и вижда един от физическите ликвидатори Владимир Филев. За секунди посяга към него и го дърпа за фланелката. Окъсва парче от нея, върху което по-късно са открити ДНК-следи. 


Споменът от този ден никога не може да се заличи. Докато сърцето ми тупти никога не бих забрави тази покъртителна картина, разказва просълзената жена.

Съпругата на Румен Рачев беше изненадана от доживотните присъдите. Това не може да се случи в нашата държава. Вие истината ли казвате?! Не мога да допусна, не мога да допусна, повтаряше тя. След което допълни: След толкова години продължавам да страдам. И винаги ще е така. Нищо не може да се промени след убийството на съпруга ми. Ще изчакам и ВКС да се произнесе. Ако и този съд потвърди сегашните присъди, значи частица от надеждата ми за тази държава ще се върне, допълни вдовицата.

 

Според разследването Рачев е убит по искане на Георги Вълев. Той дал мократа поръчка на Петър Стоянов-Сумиста. От своя страна Сумиста  възложил организацията на Васил Костов-Кеца. Двамата решили да използват и Янко Попов. Янко трябвало да намери и оръжието - пистолет със заглушител и изтрити номера. Разбрали се и за парите. За физически убийци Васил Костов избрал двама свои съграждани от Червен бряг. Владимир Филев трябвало да стреля, а Георги Георгиев - да шофира колата до Шумен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6759 |03.05.2016 Цялото ръководство на МВР почете убитите преди 20 години полицаи . 5| 4937 |29.04.2016 ”Газпром” за сефте обяви загубите си за „Южен поток“ . 0| 5460 |18.04.2016 63-годишен готвач е убит в Несебър . 0| 4797 |16.04.2016 Златото на убитата Александра дадено в заложна къща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads