Реклама / Ads
7| 7365 |05.05.2016 НОВИНИ

Срам! Секретарка в община Раднево крие кметовете от журналисти

.
Напрежението в Раднево се засилва
Секретарка в община Раднево крие кмета и заместниците му от журналисти. В продължение на два дни опитите на Фрог да се добере до градоначалника и замовете му удариха на камък заради служителка, представила се като Илияна Илиева. При всяко свързване с нея повтаряше, че началниците ги няма в кабинетите си и не разполага с мобилните им телефони.
 
Илиева пробута няколко схеми, с които да измъкне шефовете си от въпроси, свързани с напрежението и размириците в района. Първо каза, че не отговаря за кмета и няма как да ни съдейства с негов мобилен телефон, защото не го знае. Помолена да ни свърже в сряда със заместника му, тя светкавично изстреля заучено: Той е в среща и е много зает. Представихме се и казахме за какво точно го търсим, но жената беше непреклонна, че няма да намери време, за да ни разкаже за случващото се в Раднево. На следващият ден отново се чухме с въпросната дама, но тя категорично отказа да ни свърже с когото и да било. Настоявахме за разговор с прекия й шеф, на с равен тон изстреля : Него го няма в кабинета. След като й обяснихме, че не е нормално да се крият телефоните на кметовете, тя ни прати сами да си търсим стационарни номера в сайта на общината.

Напомнихме й, че току- що е казала, че никой не си е в кабинета, жената невъзмутимо  измънка: С нищо не мога да ви помогна за обстановката. Нищо не знам. Уточнихме й, че не искаме от нея да разберем за размириците между роми и българи, а от кмета. На възмущението ни, че по-лесно ще се свържем с премиера Бойко Борисов, отколкото с градоначалника на Раднево, тя измънка: С нищо не мога да ви помогна. Отворихме дума за това, че шефовете й са избрани от хората, за да им служат и не е нормално да се крият от журналисти по тема, която тресе държавата. Попитахме риторично как при това положение той ще може да каже на хората какво става и какви мерки са предприети. Представилата се за Илияна Илиева помисли малко и леко разколебана рече: Ще ви се обадя след 10 минути. За наша радост точно на втората минута секретарката върна обаждането и ни свърза директно с кабинета на зам.-кмета Димитър Желев. Озадачи ни, защото твърдеше, че не се е мяркал от сутринта. Твърде любезен, той разказа за случващото се в града. Опита да оправдае поведението на помощничката си като каза, че била много стриктна и изпълнителна.

Бихме искали да се обърнем към кмета на Раднево Теньо Тенев с молба да не бъде толкова старателно укриван от подчинените си, защото това не му върши добра услуга. Хубаво е служителите на общината и по-специално секретарките да не послъгват, че не знаят телефоните на началниците, че ги няма по кабинетите, както и че са в тежки разговори, от които скоро няма да се отърват. Срамно е да се действа като по времето на соца. Тези номера са толкова изтъркани, че отдавна не хващат дикиш.

Ето какво каза зам.-кметът за обстановката в Раднево.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5520 |03.05.2016 Общинари в Плевен се облажили от европроекти . 9| 8380 |27.04.2016 Октай пред Фрог: Карадайъ е новата мъжка секретарка на Доган . 3| 10867 |26.04.2016 Скандално! Кадрите на ДАИ решават всичко в Столична община . 0| 4475 |26.04.2016 Зам.-кметът по финанси поема и ресор транспорт в Столичната община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads