Реклама / Ads
9| 13784 |16.05.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Подозират хазартен бос за първия атентат срещу Доган

.
Ахмед Доган
Хазартен бос, с голямо влияние в политиката, е бил заподозрян като поръчител на първия атентат срещу Ахмед Доган. Както единствен Фрог нюз съобщи срещу лидера на ДПС е извършено покушение през 2008 г. в близост до т.нар. Боянски сараи.
 

Неизвестни до момента килъри са изстреляли три куршума по джипа на Сокола, които попадат в дясната врата на бронираната кола. Опитът за атентат е крит и продължава да бъде крит от родните служби . И днес политиците унизително шикалкавят за атентата. Други пък си позволяват откровено да лъжат.

Увъртане

Тази сутрин по Нова телевизия президентът и баща на Тройната коалиция, при чието управление става покушението срещу Доган, Георги Първанов заяви, че не знае за втори атентат срещу лидера на ДПС. В конкурентната телевизия-Би Ти Ви шефът на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов се измъкна с думите, че не може да коментира секретна информация.
Нито една медия, повечето контролирани от депутата от ДПС Делян Пеевски, не посмя да напише нещо за първото покушение срещу Доган и за факта, че истината за него старателно се укрива, дори след осем години. Никой не казва и дума за намереният в къща в строеж в Бояна автомат „Калашников” със заглушител, зареден пълнител и оптически мерник. Мълчи се и по въпроса дали има връзка той със стрелбата по джипа на Доган ?

След атентата на службите експресно е наредено да се открие стрелецът и най-вече поръчителят на атентата. Първоначално се работи по версията, че поръчител е хазартен бос, с добри връзки в политиката и спорта. С него Доган е бил в конфликт по това време. Тази следа обаче е изоставена поради липса на доказателства. И пазеното в тайна разследване не стига до никъде.
От деня на покушението Ахмед Доган повече не излиза от Сараите. Затова веднага след него му е поставена охрана от НСО. Дотогава Сокола ползвал частна охрана. Още по времето на Румен Петков като вътрешен министър Сараите са обградени от жандармерия.

Версии

Според запознати има две версии за стрелбата по Доган. Според първата атентатът срещу него е бил за сплашване и затова изпълнителите се стреляли по вратите на джипа на Сокола, а не са искали да го убиват.
Втората е, че това е било постановка лидерът на ДПС да бъде „опакован” с охрана от НСО, за да бъде първо сплашен и да се съгласи с държавните гардове, като по този начин бъде контролирана всяка негова стъпка.


По модел

Същото се случи с неговия наследник Лютви Местан. През август 2013 г. , по времето на правителството на Пламен Орешарски в Главна дирекция „Криминална полиция” се получава анонимен сигнал, че се готви покушение срещу Местан, чиято партия е част от управляващата коалиция заедно с БСП и „Атака”. Анонимният автор посочва, че бившият депутат от ДПС Касим Дал, преминал в Реформаторския блок, организира убийството на Лютви Местан и депутата Делян Пеевски.
Като съорганизатор на зловещото престъпление е посочен ходжата на Сърница Саид Мутлу, подсъдим по първия процес за радикален ислям у нас.
Авторът на сигнала, не дава подробности как Касим Дал и Мутлу ще организират убийството на Местан и Пеевски, посочен в сигнала като „Прасето”.

Независимо, че сигналът не е проверен и е повече от съмнителен, „тройката”- главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефът на НСО Ангел Антонов и председателят на ДАНС Владимир Писанчев, все доверени лица на Делян Пеевски, светкавично решават на Местан и техният покровител да се сложи охрана. Пеевски отказва с мотива, че има лични гардове, но Местан няма избор и е „опакован” от службите, които следят всяка негова крачка. По случая с „убийството” на двамата се използват СРС-та срещу Касим Дал, определени като „незаконни” от Бюрото за контрол на СРС.

Документи

Политическите опоненти на ДПС и Ахмед Доган също били нарочвани от службите за сигурност, че искат да го ликвидират. Така ченгетата по най-лесния начин са се саморазправяли с тях. Пред 41-то НС премиерът Бойко Борисов дава информация за заплахите срещу Доган след запитване на Иван Костов. Борисов казва: „От 2006 до 2011 г. са получени 12 сигнала за заплахи за ликвидиране на Ахмед Доган. Сигналите са изпратени до съответните поделения на МВР и ДАНС за взимане на отношение.

....издадена смъртна присъда от Турска демократическа партия с лидер Адем Кенан-Ахмед Доган отказва охрана. Сигналът е получен от ДАНС.

През 2005 г. е получена информация за създаване на бойна група в Истанбул с цел ликвидиране на Ахмед Доган, подкрепяна от отцепили се лидери на ДПС в България.

 

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9614 |16.05.2016 Парамов пред Фрог: Използват като подлога шефа на Фонда гарантиране на влоговете . 49| 7786 |16.05.2016 Посланик Балтажи за Фрог: Песента на Джамала е болка на цяла Украйна . 17| 12633 |12.05.2016 Ал. Атанасов за Фрог: Спират програмата за развитие на селските райони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads