Реклама / Ads
17| 5374 |25.05.2016 НОВИНИ

Местан: ГЕРБ и части от РБ са заложници на фашистко изстъпление

.
Лютви Местан
Призовах колегите от ДОСТ да не отговарят на провокациите, а ДПС да не говори на езика на омразата, заяви по НТВ лидерът на ДОСТ Лютви Местан по повод сцената на Джебелския площад. Така ДПС се орезилиха, това е политически резил, ДПС изглеждаха като руски военен хор с диригент и изпълниха арията на паденията, добави той.
 
Преди Джебел от ДПС минаха през Демир баба теке, през Шуменско. Много е важен въпросът за наследството на майските събития и могат ли да се партизират те. За разлика от минали години те имаха много рехаво присъствия. Майските събития обаче не са партиен монопол, те не бива да се партизират, каза той. През 1071 г. нямаше ДПС, през 84-та също. Тези събития трябва да влязат в официалния календар на демократична България, да се отбелязват с протокол, съобщи Местан. Той определи като мит твърденията, че тези събития били организирани от затвора от почетния председател на ДПС.

След тях на 29 май Тодор Живков беше принуден на отвори границите. Тогава в Париж се организира международната конференция за правата на човека, от България има две делегации- едната на истинските демократи, начело с Петър Манолов, другата от мракобесния комитет, отричаща Възродителния процес. В нея е бъдещ депутат от ДПС във ВНС, каза Местан. Казионният комитет праща в Париж едно лице, Юлий Бахнев, което подменя истинските дисиденти, продължи той.

Че майските събития са дело на ДПС, е мит, а ДПС много здраво пази мита, продължи той и посочи, че джебелчани ясно показали, че това е техен празник.

В началото на прехода бях убеден, че въпросът с правата и свободите може да се реши като част от целия демократичен процес, но българските партии нямаха правилна политика нито по националния въпрос, нито за Възродителния процес, обясни Местан присъствието си в листите на СДС в зората на прехода.

Приетият изборен кодекс е нов Възродителен процес, съвременна редакция на Закона за защита на нацията, той отнема правото да избираме, в основата на това дискриминационно действие, коментира още той. Части от РБ и ГЕРБ станаха заложници на едно фашистко изстъпление, добави той. И обвини Цветанов в тежка, гнусна демагогия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 12580 |21.05.2016 Дайнов: ГЕРБ отиват към паническия вариант за президентски избори . 3| 4199 |20.05.2016 Местан: ДПС освиркаха себе си . 19| 5011 |20.05.2016 Караджов: ГЕРБ ще издигнат Бокова за кандидат-президент . 9| 4515 |20.05.2016 Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads