Реклама / Ads
8| 11490 |25.05.2016 НОВИНИ

След публикация на Фрог: МВР се отказа да отчита дрогата в грамове

.
МВР вече няма да отчита заловените количества наркотици в грамове и хванатите контрабандни цигари в късове, научи Фрогнюз. Причината е скандала, предизвикан от отговора на министър Румяна Бъчварова на въпрос на депутата Светослав Белемезовq според който за цялата 2015 г. министерството е заловило жалките 49,42 гр. кокаин.
 

Фрог пресметна тогава, че на 600 антимафиоти от ГДБОП се падат „рекордните” 0,08 милиграма заловена дрога.

Публикацията предизвикала гнева на главния секретар на МВР Георги Костов, който събрал на спешна оперативка шефовете на полицейски звена, имащи отношение в борбата с наркотрафика, разказаха запознати.

На тях им е разпоредено да се проверят всички работни дневници от районно полицейско управление нагоре за заловени количества наркотици, данните да се съберат и докладват на главния секретар. Като хванатите количества не се отчитат в грамове, за да не изглежда МВР смешно пред хората.

 

Същото нареждане е дадено и по отношение на заловените контрабандни цигари. Защото въпреки твърденията на премиера Борисов за големи успехи в борбата с контрабандата, през миналата година МВР, митниците и ДАНС са успели да заловят около 70 млн. къса нелегални цигари. Цифрата звучи внушително, но реално това са 7 ТИР-а, което е смешно за министерство с 52 000 служители, спецагенция, наричана родното ФБР и митниците.

 

Статистиката със заловенети късове цигари вътрешното министерство усвоило от митниците, но сега методиката вече не била актуално, коментират ченгета от ГДНП.

На  подчинените на Костов  е поставена задача да се издири всеки грам заловен наркотик, нищо че вече ще ги отчитат в килограми. Ще се събират и ще се отчитат общо, за да може резултатът да изглежда внушителелен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7748 |25.05.2016 Синоптик пред Фрог: Изпращаме май с 30-градусова жега, но посрещаме юни с дъжд . 5| 4869 |25.05.2016 Преасфалтират АМ „Марица“ година след откриването й . 27| 29175 |25.05.2016 Първо във Фрог: Ахчиева спечели делото срещу БНТ за наказанието й за турските ваксини . 0| 3951 |25.05.2016 Отнесени покриви и паднали дървета след бурята във Видинско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads