Реклама / Ads
0| 16327 |26.05.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Донове ли командват полицията в Добрич ?

.
Донове ли управляват полицията в Добрич, питат местни хора след публикация на Фрогн нюз, че Инспекторатът на МВР проверява ръководството на местната областна дирекция на вътрешното ведомство за връзки със скандални бизнесмени като осъдения за ДДС измами Антон Проданов. Става дума за директора Веселин Колев и заместникът му Констадин Харитов.
 

В редакцията се получиха много сигнали с документи за въпросния Проданов и връзките му с полицията в Добрич.

Според документ от агенцията по вписванията Проданов подарява на Харитов къща с двор на ул. „Сан Стефано” в Добрич чрез фирмата „Евро финанси” ЕООД.  Управител на тази фирма е приближената на Проданов Боряна Алексиева. След това Харитов тегли заем от местна банка и продава имота на фирма „Топ Енерджи България”. Управител на дружеството е Стоян Ташев, известен в града като дясна ръка на Проданов и негов кум. Къщата е продадена на половин цена.

 

Същата схема Проданов прилага и за теглене на кредит от клон на банка в Добрич. Става дума за сумата от 200 000 лв, отпуснати срещу ипотека на мижавия подземен паркинг „Фонтана” в града. Според добричлии имотът е в окаяно състояние и няма как да бъде оценен на такава сума.  Всъщност кредитът взима фирма „Еврофинанси”, управлявана от Алексиева.

 

Преди това паркингът  е „препран” в схема за измама на банката. Фирма „Топ Енерджи България” купева на кума на Проданов Стоян Тошев  паркинг „Фонтана” за 391  000 лв. След това Тошев го продава на Алексиева за 2 млн. и 900 000 лв, по документи, което е пълен абсурд. След което банката отпуска 2 млн. лв заем за същия паркинг.

Въпреки присъдата си за източване на ДДС и акт от НАП през 2013 г.на стойност над 600 000  лв. Проданов демонстрира лукс със скъпи коли „Мерцедес” и „Ауди”. Първият на стойност над 200 000 лв., а вторият 50 000лв., подарен на съпругата му.

Според  добричлии той притежава два апартамента в жк. Дружба в София и имот от 4586 кв.м. на бул. „Цариградско шосе” в столицата. Зърненият бос се движи с въоръжена охрана.

 

Според сигнал, изпратен до МВР зам.- директорът на полицията Костадин Харитов, наричан в региона Дон Хари, е много близък с въпросния Проданов.

В сигнала се казва още, че двамата покровителстват наркотрафика в региона чрез криминално проявените с прозвищата Калника и Ерго. Правело впечатление, че  комисар Харитов ползвал три мобилни телофана със  SIM-карти на чуждо име.

Авторът на анономния сигнал пише, че висш полицейски началник е предупредил наркобоса Андреан Атанасов-„Злото”, чиято група за разпространение на дрога в Добрич бе разбита и арестувана през октомври 2014 г. „Злото” е подсъдим за пласиране на наркотици заедно с още 10 души в Специализирания наказателен съд. Той бил предудпреден, че ще бъде арестуван.

 

В града циркулира аудиозапис на телефонен разговор между мъж и жена. Редакцията на Фрог нюз също разполага с този запис. Твърди се, че разговорът е между Илиян Митов, бос на проституцията в региона и местна жрица на любовта.

В записа се чува как Митов обяснява, че  зам.- директора Харитов  „върши цялата работа той е патрона и коли и беси” и е много негов човек, с което потвърждава близките им отношения.

В сигнала до МВР се твърди още, че Костадин Харитов парадира с близки връзки с политик от БСП, голям началник в Националната полиция и шеф в Дирекция „Вътрешна сигурност”-МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4614 |26.05.2016 Кметът на Поморие за Фрог: Прибрахме си катастрофиралите учителки, живи и здрави са . 5| 6289 |26.05.2016 Само във Фрог: Хиляди столичани бесни заради спрян трамвай, автобус има на час . 8| 11451 |25.05.2016 След публикация на Фрог: МВР се отказа да отчита дрогата в грамове . 1| 7719 |25.05.2016 Синоптик пред Фрог: Изпращаме май с 30-градусова жега, но посрещаме юни с дъжд
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads