Реклама / Ads
16| 4390 |30.05.2016 НОВИНИ

Калфин: Плевнелиев е неизбираем

.
Ивайло Калфин
Росен Плевнелиев е неизбираем, виждаме го и в рейтингите. Сигурно е положил много старание в петгодишния си мандат, аз се отнасям с уважение към тази институция, но мисля, че на България е необходим различен президент, каза по БТВ бившият социален министър Ивайло Калфин.
 

Той допълни, че на Плевнелиев му прави чест, че се е оттеглил, защото е станал предмет на спекулации, дори комични – да го издигат, без да го питат, той след това да отрича с декларации.

 

За новия социален министър Зорница Русинова Калфин каза, че тя има дълъг опит в министерството: „С нея работихме година и половина и мисля, че работихме много добре. Тя има нужда от известно време да огледа приоритетите. Това, което аз очаквам е да продължи голяма част от започнатото, правили сме го в екип и, разбира се, да има собствени приоритети. Това е много тежък пост и се отнасям с много уважение към всеки, който се занимава с него. Трябва да седнеш на този стол, за да го разбереш”.

 

В коментар на спряната обществена поръчка за луксозни автомобили, Калфин каза, че не е скандално, че е спряна поръчката. Според него това е станало заради интересите на една-две фирми, които не са попаднали в нея. „При първата поръчка шест марки коли можеха да участват, при втората са над 10. Да се говори за скандална поръчка и за луксозни коли – това не е сериозно просто”. Той обясни, че не става въпрос за луксозни автомобили, а за такива които не са градски, с които много се пътува и заместват стари опели, които са на по 200 000 км., и са непрекъснато в сервизите. Абсолютно невярно е това, че са обявени, за да ги спечели един човек, допълни Калфин.

 

Още в първата поръчка можеха да участват пет марки автомобили, а вносителите на автомобили вече не са монопол, всеки може да продаде един автомобил. Несериозно внушение е това нещо. Доколкото разбрах една от недоволните марки автомобили е направила така, че в една друга телевизия да се направи проблем от нещо, където няма проблем. В тази поръчка, която беше спряна, вече могат да кандидатстват френски, румънски, български – всякакви производители, абсолютно всички, които са на пазара".

 

В коментар на това, че сякаш не му се е тръгвало от министерския пост, Калфин обясни: „Не е заради министерското кресло. Бяхме започнали доста неща, които предстоеше през следващите месеци да дадат резултат, това ме правеше и пристрастен към работата ми в Министерството на труда и социалната политика. Резултатите също бяха видими”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5213 |29.05.2016 Т. Йорданов: Плевнелиев е слуга на политическата класа, няма да го наричам президент . 29| 5348 |28.05.2016 Плевнелиев: 25 г. след края на комунизма престъпленията на режима още не са наказани . 12| 5039 |27.05.2016 Жаблянов: Плевнелиев иска да направи посланици всичките си сътрудници . 9| 4665 |26.05.2016 Захариева: От декември знам за личните мотиви на Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads