Реклама / Ads
8| 8184 |16.06.2016 ЪNDERGROUND

Скандал! Адвокат на „Килърите” търси защитен свидетел „за да се договарят”

.
Босът на бандата ”Килърите” Петър Стоянов-Сумиста
Адвокат на един от бандитите по делото „Килърите” е търсил по телефона един от защитените свидетели „за да се договарят”. Това научи Фрог нюз от самия него.
 
Става дума за Пламен Лаков, който наскоро бе изваден от програмата за защита на свидетелите, защото не иска да изпълнява правилата. Звъня ми защитник на Георги Вълев. Искаше да говорим, да видим какво мога да направя за делото, допълни той и уточни, че на този етап още мисли дали да приеме офертата. Пред ден Лаков се оплака от лошото отношение на служителите в програмата и това го провокира за говори. Подобни опити за контакт се приемат като опит за въздействие на свидетелите по делото, преди ВКС да се е произнесъл по доживотните присъди на обвиняемите, сред които е и Георги Вълев. Случилото се е прецедент, категорични са юристи. Лаков в момента е бесен, защото според думите му работещите в програмата за защита на свидетелите са също „бандити” и той не може да им се довери.

Фрог нюз многократно е алармирал за опитите на групата за мокри поръчки и техни представители да се свържат със свидетелите, които са ги разобличили в съда, за да сменят показанията си. В замяна са им предлагали „каквото си поискат”. Според източници от МВР Лаков е бил доста "непослушен" клиент на програмата- отказвал да се качва в колата на охраната, бягал от нея, не е искал да му сложат камера за наблюдение и куп други неща, заради което между свидетеля и гардовете  назряло напрежение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4407 |15.06.2016 Търсим инвеститор за нови ядрени мощности . 2| 6221 |15.06.2016 Фрог научи: Защитен свидетел срещу „Килърите” изваден от програмата . 6| 16261 |09.06.2016 Само във Фрог: Арестуваха сина на Туцо от „Килърите” за стрелбата в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads