Реклама / Ads
226| 39258 |23.06.2016 НОВИНИ

НОВИНАТА! Цецка Цачева президент, Найден Зеленогорски – вице

.
Цецка Цачева ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, а Найден Зеленогорски от Реформаторския блок, ще е нейното вице. Голямата тайна на ГЕРБ и РБ бе разкрита пред Фрог нюз от депутати. Звездната кандидат-президентска двойка, която се пази в голяма секретност, вече координирала действията си за атаката на „Дондуков” 2 през октомври.
 
Събирал се и екип от пиари, журналисти и спецове по изборите, които да водят кампанията на двамата плевенчани. Провеждали се и тайни социологически проучвания.

Цачева била приемлива не само за гербаджии, но и за привърженици на други партии заради уравновесеното си поведение и избягването на скандали.

 

Зеленогорски пък е сред най-влиятелните депутати от реформаторите.

 

По време на посещението си в Брюксел на 13 и 14 юни Цачева сама намекнала на депутатите от делегацията, че може да има промяна в статута й.

 

Юристката Цецка Цачева и Найден Зеленогорски са работили в тандем и преди. Бившият член на БКП Цачева е била юрисконсулт на граждански договор в продължение на 7.5 години на Община Плевен, докато кмет е синият Найден Зеленогорски. Пред медиите Цачева е обяснявала, че се знаят със Зеленогорски още от 1989 година. Това е периодът на т. нар. "временни управи", а работи в тандем с него от 1992 година като адвокат, първо в ТП "Български пощи", където Зеленогорски е шеф, и след това в общината. Любопитно е, че през юни 2008 г. Зеленогорски като кмет подава сигнал срещу общинската съветничка от ГЕРБ Цецка Цачева до Адвокатската колегия в Плевен. Мотивите са, че Цачева е действала срещу интересите на Община Плевен, нарушавайки Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката. Докато оказвала правна помощ на местната администрация, тя давала съвети и на другата страна, твърди Зеленогорски. Става дума за пет дела, в които адвокат Цачева е защитавала частни интереси, които са били в противоречие с интересите на Общината.

 

Нарушенията на Цачева са потвърдени от Адвокатската колегия в Плевен, а след това и Висшия адвокатски съвет. Не е наказана, защото дисциплинарното преследване е погасено по давност.

 

Двамата си разменят тежки обвинения по време на кметския вот в Плевен миналата година.

 

Цецка Цачева Данговска е родена в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Семейна е, с един син. Съпругът й е работил  в Булгартабак в ерата на Делян Пеевски, а след това се мести в ДП „Ръководство въздушното движение”, известно с връзкарските назначения и високите заплати.

 

Найден Зеленогорски е от плевенското село Садовец. Завършил е икономика.

Източникът ни от парламента обаче твърди, че кандидат-президентският дует може да е мюре, зад което Бойко Борисов да крие истинските си фаворити. Финтът се правел най-вече заради медиите, за да се отклони вниманието им. В момента обаче кандидатурите на Цачева и Зеленогорски били актуални и ако проучванията са обнадеждаващи, те ще бъдат пуснати в битката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4463 |06.06.2016 Цачева леко обидена, че я питат може ли жена да е кандидат-президент . 37| 5298 |27.05.2016 Цачева: Когато му дойде времето, ГЕРБ ще посочи кандидат-президентска двойка . 3| 4871 |23.05.2016 Цачева: България трябва да е в Шенген . 5| 4610 |18.05.2016 Калфин взриви скандал между Стойнев и Цачева в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads