Реклама / Ads
46| 14710 |24.06.2016 НОВИНИ

Н. Василев: Лондон е едно, гледайте какво ще стане с Париж и Берлин

.
Николай Василев
Повечето хора ще бъдат мълчаливи и объркани известно време. Като човек живял и работил в Ситито, проблемът е на ЕС, в него е вината. Последствията ще бъдат не само за Великобритания, но и за ЕС. Възможно е да има по-голям разпад. Лондон е едно, гледайте какво ще стане в Берлин и Париж, накрая да не останат само България и Румъния в ЕС. Преди години това беше виц, сега не знам какво е, коментира Николай Василев.
 
По-рано сутринта на въпрос - дали има вероятност да се получи ефектът на доминото и референдумът във Великобритания да предизвика допитвания и в други европейски страни, премиерът Бойко Борисов отговори: "Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото".

Според Николай Василев това, че паундът ще загуби 20 процента, не е най-големият проблем, имало е и по-черни дни на борсата. По-важното е, какво се случва на Континента. Защото хора като Марин льо Пен и нейните братовчеди в другите държави не се знае какво замислят. Най-важното е да не се разпадне останалата част на ЕС, подчерта той пред БНР. В интелектуалния дебат кой е крив и кой е прав, аз споделям позицията на Великобритания, защото Европа е много виновна за ситуацията.

Излезе най-перспективният, най-либералният и най-напредничавият член на Съюза. Оставащите, особено на юг, държави - членки не са символ на реформите и промените, а по-скоро на антиреформите. Те загубиха своя двигател и коректив в лицето на Лондон, смята той.

Днес всички пазари ще бъдат надолу. Централните банки и досега печатаха като за световно, а сега ще го правят като за космическо. Мечтата ми е краткосрочно да успеем да се спасим от рецесия и дългосрочно от война, за която предупреди Плевнелиев, преди това и Ангела Меркел, каза още бившият министър.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4185 |24.06.2016 ЕС поиска Лондон веднага да приложи решението от референдума . 82| 7666 |18.06.2016 И. Василев: В България се обучават бойни групи с руски инструктори . 33| 13579 |14.06.2016 Н. Василев: Скоро ще има утрояване на дълга, спиралата е неизбежна . 6| 6216 |12.06.2016 Хиляди голи колоездачи в Лондон и Мексико

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads