Реклама / Ads
2| 9580 |30.06.2016 ЪNDERGROUND

Скандал! Човек на „Килърите” предложи 10 бона на защитен свидетел, за да си смени показанията

.
Босът на бандата ”Килърите” Петър Стоянов-Сумиста
Човек на групата за мокри поръчки „Килърите” предложил 10 бона на защитен свидетел, за да си смени показанията. Това научи Фрог нюз от близки до Пламен Лаков, който наскоро беше изваден от програмата заради неспазване на правилата.
 

Безпрецедентният натиск става малко след като Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди на подсъдимите Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца заради убийствата на адвокат Петър Лупов от Велико Търново и шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Лаков сподели на запис пред Фрог, че се е срещнал с представил се за пратеник на адвокат на Георги Вълев, който му казал, че трябва да склони да каже „разни неща”, иначе лошо му се пише. Според близки на свидетеля, през последните дни са проведени общо 4 разговора с него в тази посока. Първо ще се търси вариант да се атакува делото заради процесуални нарушения, а „после ще видим и други варианти”, призна и самия Лаков в запис пред човек от екипа ни. Свидетелят е бесен, че са го изкарали от програмата и сега иска да си отмъсти за това. Чувства се прецакан от държавата и институциите. Не крие, че е останал без пукнат лев и му се налага да действа по друг начин, за да си набави средства. „Ще кажа, че са ме накарали да кажа това или онова, хич не ми пука. Какво пречи да река, че при разпознаването ми от Космоса /Георги Петков/, има процесуално нарушение. Поне ще взема нещо от тази история. Надявам се да са повече пари”, допълни Лаков. Призна, обаче че човекът, срещу когото е свидетелствал - Георги Вълев, е „подъл”. Но близките му уточняват: „Сега ще излезе и ще каже, че е пич и разни други боклуци са го нагласили и са искали да му вземат бизнеса. Нищо не пречи, нали”?! Лаков бил информиран, че ако във ВКС се представят неговите променени показания, делото ще се върне за породен път на втора инстанция. „Все от някъде се тръгва. Важното е колелото да се завърти в друга посока. След като ме изкараха от програмата, вече изобщо не ме интересува кое е истина и кое не, искам само някой да ме компенсира финансово”, уточни пред Фрог свидетелят.

От думите на Пламен Лаков става ясно, че той е готов да промени показанията си дадени пред съда заради пари. Освен това, след като Бюрото за защита на свидетелите го изкара от програмата, той е подложен на натиск от страна на представители на бандата за убийства „Килърите”, които правят всичко възможно да отърват най-тежките присъди. Самият Лаков призна, че след всичко това се чувства застрашен. Фрог ще сигнализира главния прокурор Сотир Цацаров за опитите да се притискат и изнудват свидетелите по делото „Килърите”, както и за усилията да се компрометира делото на финалната права, преди да бъде разгледано във ВКС. При нужда ще предостави и запис от разговорите.

 

Очаквайте продължение по темата!  Четете още и ТУК.

 

Защитеният свидетел Пламен Лаков крие лицето си от медиите

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4630 |29.06.2016 Кунева предложи на молдовски университет, да стане български . 2| 6214 |15.06.2016 Фрог научи: Защитен свидетел срещу „Килърите” изваден от програмата . 6| 16217 |09.06.2016 Само във Фрог: Арестуваха сина на Туцо от „Килърите” за стрелбата в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads