Реклама / Ads
8| 33406 |30.06.2016 НОВИНИ

Шефът на паравоенните „патриоти” е старшина „Остап Бендер”

.
Източник: Дончо, (Владимир )Русев
Бивш старшина от Българската народна армия, разследван за финансови измами, е говорител и вдъхновител напаравоенното формирование „Български войнски съюз- Васил Левски” и подчиненото му „Българско народно опълчение-БНО „Шипка”, показа проверка на Фрог нюз.
 
Днес членове на съюза нападнаха с палки и юмруци протестиращи срещу рокерите на Путин край Бургас.
Бившият старшина Дончо Русев, подвизаващ се в 
интернет с псевдонима Валтер Калашников, е уволнен от БНА в средата на 80-те години поради непригодност. Дейността си „Калашников” започва във Велико Търново в началото на 90-те години на миналия век.

Дончо Русев, завършил сержанското училище в Шумен, се появава пред медиите тогава като основател на „първата частна дедективска агенция Валтер Катани” в старата столица. През 1996 г разпраща до медиите информация, че „осем атомни електроцентрали на територията на Източна Европа и азиатската част на бившия СССР охраняват структури на световен охранителен тръст с президент българина Владимир Русев".

Русев твърди, че е бивш служител на УБО /управление към ДС за охрана на висши държавни служители/. Инициатори на тръста са той, негов колега от Скотланд ярд, бивш служител на израелските тайни служби МОСАД и висш екс офицер от КГБЧеченциафганци и стари кадри на турските терористични организации Сивите вълци са сред наемниците в отрядите на тръста на най-долното ниво, занимаващо се с охранителна дейност на транснационални товари. Оперативни работници от икономическите сектори на бившите източноевропейски тайни служби се занимават с банкова сигурност. Основно перо в работата на стръста е охраната на стратегически обекти в бившите соцстрани”.

А първата му „мисия” била „тренировъчен лагер” край село Руен в района на Малко Търново. Случайно или не, сегашните „опълченци” от воинския съюз тренират и се обучават именно там.

Русев тогава изпраща оферти за охрана към Комитета по енергетика, ДЗУ- Стара Загора, но не получава никакъв отговор от държавните институции. Вестник „Пари” прави запитване за неговата дейност до МВР и оттам отговарят, че това са „бръщолевения на болен човек”.

Това не пречи Русев да развива „трескава дейност” в Търново.

След уволнението си от армията отива като послушник в Рилския манастир. Бил е и в Преображенския, Германския и Гложенския манастир. Не е известно кой го е постригал за монах и как е попаднал в Плаковския манастир Св. Пророк Илия край село ВелчевоВеликотърновско. Там се появява през 1989 г. и е единственият монах по това време. Приема името Владимир, което запазва по-късно след смяна на паспорта си. По време на престоя си в плачковския манастир регистрира детективска агенция Валтер Катани като собственик на приятелката му Албена Иванова Георгиева, медицинска сестра в окръжната болница - Велико Търново.

Започва да пише писма до всякакви институции и страни с искане за финансова помощ, включително и от омразните му сега „капиталистически държави” Англия, Испания, САЩ. Подписва се ту като игумен на Плаковския манастир, ту като шеф на фирма „Валтер Катани”.

Като игумен на плаковския манастир той получава дарение отМВР - стар лек автомобил ВАЗ 21013.След напускането на манастира през 1992 г. с фалшив печат той фиктивно прехвърля безвъзмездно колата на храма в село Голямо Буково, Поморийско. Там автомобилът не е заприходен. Той всъщност се използва от ЕФ Валтер Катани.

Подобна е участта и на джип ГАЗ-69, получен от военно поделение в Сливен. Така Владимир Русев, вече собственик на 
ЕФ"Валтер Катани", оборудва фирмата си с транспортни и технически средства. Има сведения, че по време на финансова ревизия на фирмата му е монтирал в стаята на ревизорите микрофон, за да подслушва разговорите им. Посочената банкова сметка използва еднолично. От дарения и помощи в нея е имало натрупани над 160 000 лв., които почти напълно са изтеглени еднолично от него.

Оправдателни документи за изразходването им няма. В пощата във Велико Търново има списък от около 10 страници с опис на получените препоръчани писма, колети и помощи.

 В същото време се появяват съобщения, че 
Валтер Катани открива офиси в други градове. Във Велико Търново собственикът на фирмата открива първия сексмагазин и започва да издава вестник Супер пазар, който се разпространява безплатно. И двете начинания бързо фалират.След излизането на нормативната наредба за лицензиране на охранителните фирми на "Валтер Катани" е отказан лиценз и разрешение за носене на оръжие. През това време Владимир Русев се е оженил за Габриела Петрова Митева, президент на фирма "Сарацин". Чрез нея той прави неколкократни опити да се сдобие с лиценз и разрешително, но му е отказано.

В края на 1992 г. Спектър ООД - град Стражица сключва договор с ЕФ"Валтер Катани" за преводачески услуги и маркетинг на производството на бетонови елементи.

За услугата Владимир Русев получава кредит от 250 000 
лв., който се задължава да върне в срок от два месеца след извършването на услугата. Без да има ново допълнително споразумение по този договор и без да бъде върната сумата, шефът на стражишката фирма му брои кеш още 150 000 лв. За тези и други деяния срещу Русев е образувано следствие, което прокуратурата прекратява поради липса на достатъчно доказателства. Според компетентни източници от МВР обаче причината за прекратяването на следствието била личната закрила над Русев от страна на главния прокурор на републиката. Тя била спечелена с едно писмо на Русев до г-н Татарчев от февруари 1993 г., в което се казва: Понеже останахте един самотен рицар, а срещу вас и демокрацията стоят мощни организации, то аз като собственик и президент на най-професионално изградената с офиси в почти всички градове на страната частна детективска агенция ВалтерКатани реших да застана зад гърба ви, за да заздравя тила наСДС, а и информацията, която сме събрали, да не умре заедно с мен, ако ме убият. И го предупреждава: Налице са условията за преврат!, който трябвало да започне от...Стражица. Дотам вероятно се простират сведенията му...Според Регионалната служба за сигурност във Велико Търново Владимир /Дончо/ Русев Русев никога не е работил в нито една от структурите на МВРДСНСС.

Ето това е един от ръководителите на т.нар. Воински съюз „Васил Левски”, който страшно много прилича на ОстапБендер. Българският Остап Бендер.

Съюзът нашумя в последно време след филм на германската телевизия ZDF за негови акции по турската граница в лов нанегелални имигранти. Оказа се, че членовете на съюза, показани във филма с маски и камуфлажни униформи отинтернет, са обучавани „безплатно” от руски инструктори.

Хора от съюза „Васил Левски” и БНО „Шипка” бяха арестувани превантивно като провокатори преди два протеста на 28 януари т.г. пред парламента и на 20 април също там. И двата митинга събраха едва 100 души.

Зад гърба на т.нар воински съюз стои бившият депутат и телевизионен водещ от Беларус Евгений Новиков.

Той е автор на пропагандното предаване по държавната телевизия "Беларус 24" - "Правата на човека. Поглед към света" - в което "прогнилият Запад" и "продажният фашистки режим в Украйна" са доминиращите теми.

Негови творчески постижения, например, са репортажите по дописки от тролски сайтове, в които се твърди, че в Америка децата редовно се хранят с плъхове, че в Украйна се организират десетки масови погребения на цивилни граждани, избити от Националната гвардия и от националистите "Десен сектор", че вирусът "Ебола" е продукт на тайните лаборатории на ЦРУ и др.

В момента Новиков произвежда собствени YouTube-предавания под името „Балкански фронт. България", в които откритата агитация за БНД "Шипка" на Владимир Русев е чест мотив.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4711 |17.06.2016 Шефът на НОИ: Над половината пенсинери са на прага на бедността . 9| 4816 |10.06.2016 Шефът на ГДБОП: Случилото се в Слънчев бряг е по-скоро инцидент . 7| 4425 |10.06.2016 Шефът на Националната полиция: Унищожени са доказателства в заведението . 7| 4370 |07.06.2016 Шефът на КЕВР: Природният газ ще поевтинее с около 10 на сто, независимо от цените на петрола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads