Реклама / Ads
4| 9859 |01.07.2016 НОВИНИ

Борисов нападна Радан за европрокурорите

.
Всичко което ни препоръча ще се постараем да го изпълним. Огромни усилия – от парламента, от правителството, от всеки един от нас, за да приключим с тази съдебна реформа. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателя Бойко Борисов, в отговор на въпрос от народния представител от РБ Радан Кънев, относно политиката на правителството за изпълнение на препоръките на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка, цялостния Независим анализ на дейността на Прокуратурата и продължаване на съдебната реформа.
 
„Експертите, за които говорите, днес приключват и си заминават”, посочи Борисов. „Отложиха с две седмици, тъй като в последния момент искаха да дойде още един прокурор, на практика те са двама от Великобритания, един от Холандия, един от Германия и един от Испания. Вече цяла седмица са тук и провеждат срещи по заданието си такова, каквото е от ЕК”, допълни той.

Премиерът обясни, че практиката на ЕК е да не съобщава резултатите от доклада, но страната ни ще настоява те да бъдат публично оповестени, за да може обществото да се запознае с тях. „Аз съм я поискал тази комисия, именно по сътрудничеството с ЕК. Нашите цели за догодина – май, юни да бъдем доста напред в мерките и парламента в това отношение също полага големи грижи и внимание. Със Закона за съдебната власт, с Атникорупционния закон, надявам се другата седмица да минем на съвет закона, който касае терористичните актове”, обясни премиерът.

В уточняващите си въпроси народния представител от Реформаторския блок Радан Кънев посочи: „Както виждате, ние не само не отричаме положителната Ви роля за осъществяване на тази проверка, но и по принцип признаваме всичко добро, което се случва и го подкрепяме”. Той пожела премиерът да уточни защо е имало различни обяснения на причината за закъснението на Независимият анализ на Прокуратурата от министъра на правосъдието Екатерина Захариева и главния прокурор Сотир Цацаров.

В отговор премиерът обясни: „Не виждам защо трябва да се вглеждаме с 10 дена разлика в провеждането на този мониторинг. Защо трябва толкова тежки обвинения да си хвърляме кой лъже и кой не лъже”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5182 |30.06.2016 Борисов призна: Може да загубим евросубсидии . 1| 4665 |30.06.2016 Кънев: Цацаров и Борисов саботират мисията на европрокурорите . 0| 4223 |29.06.2016 Борисов за Брекзит: След политическото пиянство махмурлукът е тежък . 0| 4276 |29.06.2016 Борисов иска от Туск ясна позиция за АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads