Реклама / Ads
5| 9440 |18.07.2016 АКТУАЛНО

Алексиев: Кемализмът в Турция отдавна го няма

.
Алекс Алексиев и Владимир Чуков
Турция отдавна не е демокрация, а една религиозна диктатура. Кемализмът отдавна го няма. Гюлен и военните нямат нищо общо - военните мразят Гюлен и обратно. Подготвяно е много отдавано, но са видели накъде отиват нещата и са прибързали. Гюлен има много силна организация, но според мен, с Ердоган се скараха за пари. Това каза Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност и радикален ислям.
 
В Турция е много трудно да се влезе в университета, много родители си вкарват децата в подготвителните училища на Гюлен за година, а това струва 11 000 долара. Става дума за милиарди. Гюлен е ислямист, както и Ердоган, въпреки че се прави на социален, категоричен бе Алекси Алексиев пред Нова телевизия. По думите му следва пълната диктатура в Турция, а това не е хубаво за България, нито за Европа.

Турция в дългосрочен план ще се дестабилизира. Обезглавени са онези военни шефове, които водеха борбата с "Ислямска държава". Ердоган много отдавна е напуснал резиденцията си в Мармарис, а те отиват да го бомбардират. Ген. Акар от разузнаването дава версия как е бил принуден, но после не е бил възстановил. Накрая ще се окаже, че слабите не са това което са.Това заяви пък арабистът проф. Владимир Чуков.

Проф. Чуков заяви още, че според него Турция няма вече европейско бъдеще. Ердоган иска възстановяване на смъртното наказание, което означава край на пътя към Европа. Бъдещият ни президент трябва да е компетентен и да може да посрещне бъдещите предизвикателства, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5964 |17.07.2016 Българите в Турция се спасиха - прибират се . 14| 7639 |20.06.2016 Унищожението на 1,5 млн арменци в Турция е планиран геноцид . 55| 19783 |08.03.2016 Само във Фрог: Данъчните в Турция погнаха Доган и Пеевски, отнемат имоти на техни авери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads