Реклама / Ads
3| 8280 |22.07.2016 ПОЛИТИКА

Борисов: Коренно преосмислям фигурата на президента, трябва да е обединител

.
Бойко Борисов
Реформа се прави в здравеопазването, при военните и във външно министерство. Не се знаеше до последно кой ще надделее по време на преврата. Текстът за Турция го написаха експерти. Това е единствен текст, който съм чел и всяко изречение съм внимавал да бъде както са ми написали експертите. Това каза премиерът Бойко Борисов по НТВ.
 
Корнелия Нинова трябва със зъби и с нокти да се бори, защото не са опозиция. Радан Кънев не ни подкрепя, въпреки, че Москов е техен министър. Имат и зам.-министър в енергийното министерство. Шефът на КЕВР е от тях. Какво значи един президент да е социален. С 200 млн. лева повече подкрепихме българските пeнсионери. За ЕС и НАТО на първо място са важни партиите и кабината. Едва в някаква ситуация се дава по Конституция за три месеца да направи кабинет. Коренно си преразглеждам фигурата на президента. Той трябва да е обединител. Нацията ще има нужда от човек, който да балансира и да консолидира нацията. Септември месец ще кажа.

 Преосмислям човека, когото ще кажа. Не е от значение дали е с много титли и образование. Той трябва да бъде приет от всички. Кънев ми удря шамар, искаше Плевнелиев да се отрече от ГЕРБ. Изваждат кандидат Трайчо или Гроздан-обединители на нацията. Те вадят кандидати, които е абсурдно да се подкрепят. Ще ни се налага да решаваме тежки казуси в тези месеци. Хубави, лоши, РБ са ни партньорите. Ние сме длъжни да намерим някакъв общ език. Когато си говорим не пред медиите с Радан Кънев , е много разумен човек. Като излезе пред камерите-изтръпвам. Прав е, че не се прави реална съдебна реформа.

При неуспех на президентските избори, ще изтегля ГЕРБ от управлението. Няма да се превръщам в Станишев. Това значи, че ще има нова политическа сила, която да е по-силна. Важно е дали ПФ ще се представят добре. Те биха преосмислили участие в правителство. Ще се опитаме да направим по-добър кабинет, да усилим последната година на управлението. Има време за тази тема. Не мога да предопределя как ще минат президентските избори.

Не искам да го виждам кмета на Трън

Местните организации избират кметовете. Истински съм се възмутил от кмета на Трън. Подразних се. Ти си публична фигура и ще излезеш да кажеш какво мислиш. На всеки може да му се случи неприятност на пътя. Бързо става. Посипи си главата с пепел, виж се с тази жена, ако трябва и ГЕРБ щеше да помогне на детето. Не искам да го чувам и да го виждам. По-тъпанарска позиция.... Този регион е червен. Ние имаме стотици кметове. Когато съм разбрал за случая, помолих главния прокурори и премести делото от Трън в Перник.

За съдебната система

Как може да осъдиш един човек, а да платиш 35 000 лв. разходи. Над 4000 лв. ми е заплатата. Сега ще правя голямо извинявай на г-н Сидеров. Как можах да си помисля, че ме обиждате. Настъпих аз съдебната система. Представям си какво се решава по други дела.

Няма напрежение между Сотир Цацаров и Румяна Бъчварова. Много правилно прокуратурата провокира МВР за оръжията, за да се вземат мерки. КОС да не  допуска това. Прокурорите са длъжни и правилно критикуват МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14238 |22.07.2016 Борисов: Руски изтребители започнаха да ни наближават, нищо добро не ни чака . 0| 4603 |21.07.2016 Борисов: За да има сигурност, трябва бърза реакция . 1| 4385 |16.07.2016 Борисов: Подсилили сме границата с Турция с 230 войници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads