Реклама / Ads
0| 6819 |24.07.2016 НОВИНИ

Предприемач: Pokemon GO е начало на 4-тата индустриална революция

.
Pokemon GO е много иновативно приложение, което подготвя хората за това, което предстои – четвърта индустриална революция, в която човешкият мозък и човешките способности ще бъдат пряка производствена сила. Хората ще могат да общуват холограмно, да преодоляват времевите граници. Това каза пред bTV предприемачът Найден Николов.
 
Всички иновации са се сблъсквали с естествен процес на обучение на хората, на тяхната адаптация, допълни той.

Първоначално идеята на играта с покемоните е била с терапевтичен смисъл - да изкара хора, които имат заболявания и са обездвижени или имат страх от пространства, обясни той.

николов смята, че като всяко начинание, което има игрови характер, може да се превърне в мания, защото до голяма степен виртуалният свят е психичен свят и нашите поведения в психичното не винаги са съобразени с това, което е принцип на реалността.

Формулата на тази цивилизация е, че обича различния, обича далечния, този, който не е свързан с твоя начин на живот, защото по този начин ние градираме стойността, която можем да създадем помежду си – това е смисълът на социалните медии, на социалната мрежа. Но хората имат комплекси, до голяма степен това е начин на живот, който все още се утвърждава, ние сме в една еволюционна вълна към момента, която все още не се е утвърдила и се сблъскваме с традиционни нагласи и комплекси, посочи той.

Ердоган е герой, защото етнизацията, етническото, работи чрез личностен героизъм, докато нацията, която е от граждански характер, самата нация е герой, поясни предприемачът. Според него кодът на нацията и кодът на етническата структура са културно различни и това са епохи, които вече са отминали.

Тълкуването в Турция е многообразно, защото става дума за разпад на държава, по подобен начин се разпаднаха държави в Близкия изток и виждаме, че ИДИЛ в момента действа точно по този начин. Когато една държава е застрашена от подобен характер, това е управление на риска. В този смисъл може да бъде необичайно за контекста в Европа, защото имаме известен порядък и свобода, но Турция е подложена на изключително силен натиск, анализира Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5414 |10.07.2016 581 деца са изчезнали от началото на годината . 1| 4878 |07.07.2016 Ангелкова: Туристите с 13 на сто повече от началото на годината . 7| 4074 |24.06.2016 КАТ затяга контрола по пътищата в началото на летния сезон . 3| 4479 |19.06.2016 Цвети преди инцидента: Усещам, че с края идва ново начало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads