Реклама / Ads
5| 6674 |24.07.2016 НОВИНИ

Проф. Пантев: Европа плаща греховете на стотици години колониализъм

.
Проф. Андрей Пантев
Европа в момента изплаща греховете на стотици години колониализъм и потребността някой друг да им чисти и готви. Това каза проф. Андрей Пантев по повод зачестилите терористични нападения по света и в частност на Стария континент. Според него е пуснат дух от бутилка, който вече не може да се прибере.
 
По повод опитът за преврат в Турция Пантев заяви, че: “Съвременният свят няма да бъде мирен като райски градини, но има интерес да се случват нещата така”, посочи той с уточнението, че това е “някой”, който “управлява банки и финансови  корпорации” и се занимава с налагане на демокрация.   

Диктаторите внасят повече ред отколкото вноса на демокрация, категоричен бе професорът пред bTV.

По повод вандализирането на книги в Турция и събарянето на цели секции с произведения на литературата Пантев заяви, че това е елементарно мракобесие. “Тук няма контрапреврат. Превратът рухна без да е реализиран. Диктатурата се прави от мъже, тези не са - това са хора, които са очаквали еволюция, при която много са уморени от ежедневието и искат да разрушат нещо”, коментира той.  По думите му в Турция има ненавист към знанието и инакомислието и се нападат уязвими сфери от живота. Той вярва, че това ще продължи докато знанието предполага различие.

Живеем във време на локални войни, подхранвани печалбарски интереси, посочи професорът.

В паралел с българската история Пантев посочва преврата от 1881 г. когато пада правителството на Петко Каравелов и се суспендира Търновската конституция. Тогава интелигенцията е застанала зад властта. “По време на преврата всички интелигенти хора одобряват суспендирането на конституция, каза той.

В книгата си "Винаги ще има варвари" Пантев казвам, че "Европейският съюз е тепих за пехливани". Той обясни сравнението с думите, че когато родните евродепутати отиват със заявлението, че ще защитават българските национални интереси, те не разбират, че отиват в съюз, в общност. Защитаването е нужно при заплаха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4657 |23.07.2016 Орбан иска да приложи доктрината ”Тръмп” в Европа . 0| 3976 |23.07.2016 Й. Божилов: В Европа има почва за терористи . 0| 4567 |23.07.2016 Проф. Радулов: Тероризмът ще се мести към България . 1| 4415 |22.07.2016 Канал на ИДИЛ ликува: Цяла Европа е под нашия тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads