Реклама / Ads
4| 9329 |26.07.2016 АКТУАЛНО

Симеон - президент Обединител? Обсъждан, но без шанс

.
Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски е най-обкъжданата кандидатура за президент. Името му през последните дни е обект на разговори, преговори и дори препирни в задкулисни политически кръгове. Това коментираха за Фрог нюз депутати от различни партийни централи.
 
Именно Симеон имал предвид премиерът Борисов в последното си интервю за Нова тв, когато описа бъдещия кандидат като „обединител”. Такъв трябвало да бъде заради новите геополитически реалности, както и за да е равно приближен и гъвкав и с Америка, и с Русия, и с Германия, и с ЕС. Понеже президентът няма правомощия да присъства сериозно в живота на страната, то най-важната му функция остава представителността зад граница. Затова царя бил подходящ, смятат запознати.Те обаче не изключват възможността Борисов да пуска думата "обединител" в ролята на мюре.

 

„Обединител” не се появява случайно в речника на Борисов. Бащата на Симеон - Цар Борис III е наречен „Обединител” и такъв го запомня историята. През 1939 г. германските войски нападат Полша и дават началото на Втората световна война. Цар Борис III е поставен пред дилема, като върху него е оказван огромен натиск българите да застанат на страната на Хитлер. Предвид създалата се ситуация и активното партньорство между София и Берлин, Борис е принуден да приеме. Той обаче заявява, че българските войски ще действат само в окупационни части и няма да воюват на фронта. С помощта на новите си съюзници, както и на СССР, през 1940 г. цар Борис подписва т.нар. Крайовска спогодба, с която на България се връщат земите от Южна Добруджа, отнети от Ньойския диктат през 1919г.

Българите в областта посрещат връщането им към родината с огромна радост. Монархът Борис е наречен „Обединител“.

 

Днес нещата са други. Симеон е неизбираем. Доверието на избирателите към него е почти нулево. Показва го разпада на партията му НДСВ, коментираха запознати. Освен това нито Вашингтон, нито Москва му имат доверие, за да застанат зад кандидатурата му.

 

Преди месец Фрог нюз написа, че Цецка Цачена е обсъждана като кандидатът на ГЕРБ за президент. Някои медии, под диктовката на политици, олигарси и мутри, „опровергаха” информацията ни. В понеделник в Плевен Цветан Цветанов потвърди, че шефката на парламента Цачева е много достоен човек и би изпълнявала задълженията на държавен глава последователно и честно.

Сега Фрог нюз казва, че Симеон Сакскобургготски е обсъждан, но няма да бъде кандидат на ГЕРБ.

До дни ще ви съобщим истинския кандидат. Засега е известно, че външни сили и дипломати активно разговарят с политически сили в България, като стесняват кръга на евентуалните кандидати с реални шансове.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4166 |26.07.2016 Ердоган премахна длъжността президентски помощник . 0| 4487 |26.07.2016 Цветанов: Не се притесняваме от кандидат-президента Първанов . 3| 4918 |26.07.2016 Официално: Първанов и Калфин са кандидатите за президент на АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads