Реклама / Ads
3| 28493 |23.08.2016 ЪNDERGROUND

Бизнесмен дал 100 000 евро за флашка от ДАНС, оказала се менте

.
Флашките със СРС влязоха в бизнеса...
Мръсен бизнес за милиони въртят ченгета и дансаджии. За шестцифрени суми те продават на бизнесмени и политици флашки със СРС, които съдържат компрометиращи материали. На някои били „запечатани” дори разговори за мокри поръчки.
 
Това признаха пред Фрог нюз ужилени купувачи на секретна информация.

100 000 евро платил мастит бизнесмен – един от основните играчи в енергетиката - за флашка със записи. Продали му я служители на ДАНС. Вътре имало твърдения, че банкер е замесен в започналата срещу него прокурорска проверка преди време.

 

Записите обаче звучали много директно, а някои фрази били незавършени. Тогава енергийният бос поръчал експертиза на записите и се оказало, че те са манипулирани. Изреченията били монтирани от записани телефонни разговори на определени лица. Нещо повече, станало ясно, че с подобна дейност някои дансаджии се занимават по нареждане на кръга #Кой. Заради внушената му информация въпросният бизнесмен направи няколко изявления по телевизията, в които посочи виновни за неприятностите му с държаното обвинение. След време обаче станало ясно, че именно кръгът #Кой, откъдето му пробтали флашката, са активирали и прокурори, които да притиснат бизнесмена за негови договори, свързани със строителството на АЕЦ „Белене”.

 

На флашки е качена и част от източената секретна информация от масивите на МВР по разрабоката „Червеи”. По времето на кабинета „Орешарски” ръководството на МВР разпоредило проверка на информационните масиви след анонимен сигнал, че някой е влизал там незаконо. Всъщност по този начин се е осигурил достъп до пълния обем тайни на вътрешното ведомство, които бяха източени и изнесени в неизвестна посока.

 

Някои наблюдатели предполагат, че копия от секретите са заминали към х-л „Берлин” в столицата, база на депутата от ДПС Делян Пеевски, Библиотекарския институт, както и към чуждестранно посолство в София. Под обществен натиск прокуратурата бе принудена да започне раследване на скандала „Червеи”, но действията й са по-скоро за замитане на следите на мащабното престъпление. Фектът, че се търси изкупителна жертва, а главните действащи лица – ръководството на МВР не се закачат, потвърждават тези съмнения. С открадната информация вече две години се рекетират политици и бизнесмени.

 

Запознати смятат че в мръсната търговия с тайни са замесени и лица от управляващата партия ГЕРБ. Като доказателство те изтъкват мълчанието на председателя на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов за скандала „Червеи”. Друго доказателство са многобройните посещения на депутата Пеевски в кабинета на Цветанов, докато той беше вътрешен министър и вице-премиер. В същия кабинет Пеевски заведе и сегашния главен прокурор Сотир Цацаров, за да го представи като най-подходящият кандидат за високия пост.

 

Поне шест флашки с тайни и манипулирана информация били продадени само през август, твърдят запознати с машинациите на задкулисието. Една била пласирана в Швейцария, а друга в Лондон. Българският бизнесмен в британската столица, който платил крупна сума, получил „топ секретна информация” за някои от активите на КТБ и по-конкретно на Виваком. При опита му да придобие скорострелно фирмата обаче се оказало че е бил заблуден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4366 |12.08.2016 Задържаха пастрока на простреляния бизнесмен . 0| 6549 |12.08.2016 Простреляха бизнесмен в Стара Загора . 0| 4236 |08.08.2016 В България стартира първата в Европа бакалавърска програма по бизнес софтуер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads