Реклама / Ads
3| 10044 |23.09.2016 АКТУАЛНО

Ад е по пътищата, Павлова и Лазаров, ад...

.
Павлова и Лазаров попиват захласнати указанията на своя шеф Бойко Борисов...
Половин България пропищя от некадърността на министър Лиляна Павлова и подгласника й Лазар Лазаров да се справят със ситуацията на магистрала „Хемус” в първия празничен ден.
 
Стотици коли бяха принудени да „пълзят” през затворените тунели на Витиня, а пътуващите да вдишват отровни газове. Причина за ужасните тапи са лошата маркировка и непукизма на фирмите, изпълняващи ремонтните работи. Бачкатори се виждат да пият бира още от сутринта, а други, приседнали наблюдават пътния хаос.

Въпреки всички обещания и лозунги, в които министър Павлова вече се е професионализирала, пътуването е истински ад. Никой не отбива ТИР-овете, а колите са принудени да чакат с часове да преминат през тунелите.

И през втория празничен ден, 23 септември, положението остава същото. Движението е затруднено и от дългите участъци „на вълни” през които автомобилите се потрошват и много от тях аварират. Неравностите застрашават живота на пътуващите, да не говорим за скъпите повреди, които причиняват без някой да носи отговорност за престъпното безхаберие. За маркировката да не говорим. Хаосът от пътни знаци е пълен, от което се възползват катаджии за събиране на рушвети.

 

Стига лъжи, гопожи и господа от правителството. Оказахте се абсолютно некадърни дори да ремонтирате част от скапалите се соцмагистрали, с които вашия шеф толкова се гордее. Заблуждавате и него, и всички останали, че вършите нещо изключително, но всъщност сте неспособни да свършите и това, което ви е задължение. За откраднатите милиони от магистралните и пътните проекти да не говорим. Пет фирми държат монопола на тази дейност в България и властта знае кои са. Закриля ги, защото със сигурност проценти – изразяващи се в милиони - се отделят за „поощрения” на политици и висши чиновници. Сравнено с Хърватска, Словения, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Черна гора, Словакия, Унгария, Чехия и Полша строителството на пътища в България е най-трагично. Това го виждат всички, които пътуват извън страната. Никъде не се ремонтира както у нас на „парче” и „престилки” – методи отпреди 60-70 години. Отсечките за подмяна се маркират, движението се отбива и само за броени дни са напълно готови участъци от по няколко десетки километра.

Лиляна Павлова и шефът на АПИ Лазаров ни проглушиха ушите с манипулации как само в България природните дадености били много сложни и лоши и това оскъпявало строителството на магистрали и тунели. Пълни глупости! Навсякъде има трудни словия и хората се справят на много по-ниски цени от тези в България. При това много по-качествено. Тук цените са огромни, защото е огромен процента заделян за корупция.

Трейс груп, Главбулгарстрой, Агромах и фирми на Делян Пеевски с подставени лица са монополистите в бранша, които не пускат други да припарят до проектите и обществените поръчки в пътния бранш. Това е известно на всички, но Павлова, Лазаров и премиерът Борисов не обелват и дума по въпроса. Повдигат рамене и заявяват, че поръчките се печелят от тези, които са предложили най-добри условия. Това обаче е демагогия, защото условията са добри заради издаване на вътрешна информация за изискванията, което е престъпление. Ограбва се бюджетът, а оттам и данъкоплатците, но на никой не му пука, защото милиони отиват в тайни офшорни сметки на главните действащи лица от пътната хранителна верига. А през това време българите продължават да пътуват по най-мизерните пътища на Европа.

 

Димитър Георгиев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13013 |19.07.2016 Страхотен виц за винетките и министър Павлова във фейсбук . 15| 6111 |05.01.2015 Павлова: Правим магистралите; ще се плащат . 10| 5711 |30.12.2014 Л. Павлова: Най-критично е в Северна България, да се минава през прохода на Републиката и Ришкия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads