Реклама / Ads
10| 8375 |25.09.2016 НОВИНИ

Георги Марков: Европейските чиновници не са на себе си

.
Бившият конституционен съдия Георги Марков посочи като проблем номер едно, че ”европейските чиновници още не са дошли на себе си”. ”С тази Европейска комисия, с политици като Меркел и Оланд, които са още на власт, и Ренци, Европа няма да може да се справи в бежанците, защото няма воля”, категоричен беше бившият конституционен съдия.
 
Георги Марков каза пред БНТ , че поздравява Бойко Борисов, защото след срещата в Братислава Виктор Орбан е казал, че тя е пълен провал с изключение на помощта за България. Той похвали премиера, защото казал в прав текст, че няма да допусне нито един самолет с бежанци от Западна Европа да кацне на наше летище. Както и за предложението му на срещата във Виена да бъде поканен генералния секретар на НАТО на премиерската среща през октомври.

Трябва ясно да се каже на тези хора, че не са добре дошли в Европа, на това прословуто "Идвайте, ще се справим", трябва да се каже "Не идвайте, не можем да се справим". И понеже отново на дневен ред и вчера стана въпрос за този договор с Турция, Орбан е предложил аналогични договори да има и с други страни - Египет, Мали и т.н. Какво ще стане, ако Турция, до края на годината, остане недоволна от насрещните обещания на ЕС - визи, ускорена интеграция, и пусне една вълна от 200 000 души и дойдат на нашата граница?, пита Марков.

Той коментира и течащата в момента президентска кампания.Голямо достижение на нашата Конституция е, че имаме пряко избран държавен глава, голям кусур е, че изхождайки от факта, че когато приемаха Конституцията – президент е Желев, орязаха правомощията. Има нещо, което трябва ясно да се каже. В момента кампания води само социалистическата партия. Те обикалят и водят. Те водят кампания за парламентарни избори. Г-н генералът, когото аз уважавам и съм респектиран, защото той е висш офицер от Българската армия само допреди месеци, той води кампания за парламентарни избори – ще оправя здравеопазване, ще оправя просвета, ще оправя живота на старите хора. Ами да направи партия, да се яви и, ако го изберат хората, да ги оправя. Президентът - не летец, не космонавт, ангелче да доведем, тия неща не може да ги оправи. Второ, вчера е казал, много интересно, няма да спре да пита човекът – защо сме най-бедната страна в ЕС. И моят съвет, доброжелателен, аз съм в политика от преди него, пък съм и бил – той генерал, аз конституционен съдия, тези въпроси да отиде на Бузлуджа и да ги задава на своите съпартийци. Защо сме най-бедни в ЕС? Защо в Лукановата зима умираха бабите по опашките, нямаше аспирин и памук, стана такава национална стачка, че г-н генералът не е толкова малък да не си спомня – самолетите не летяха? Излязох на Ректората и на Орлов мост – самолети нямаше. Защо това правителство на Виденов ни направи 3 долара заплатите и хората излязиха да палят парламента, до тук им дойде? Ами това последното на Орешарски? Ами то ни вкара в такава международна изолация, че единственото му посещение – на социалистически премиер, беше във Виетнам. Т.е. тия въпроси – към неговата партия. ГЕРБ дойде 2009-а, когато ехее..., разсъждава конституционния съдия.

Той господин генералът Радев, той не може да излезе от тази авиаторска лексика и риторика, говори за приземяване. Първо, преди да се приземи на „Дондуков”, трябва да се приземи на Конституцията и да прочете какво може. Второ, говори за парашутиране. ГЕРБ ще издигне човек при всички случаи, който е парашутиран вече от българския народ. Не от Борисов, а от българския народ. Ето, един пример – Фандъкова. Тя е избрана с 60% в София срещу някакви 8 на социалистическата партия. БСП да си види резултатите – преди 9 месеца имаше избори в България. В петте най-големи града са под 10%. Това им е силата, смята Марков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4040 |23.09.2016 Кр. Георгиева не изключва възможността да се кандидатира за ООН . 0| 4726 |15.09.2016 Галя Георгиева заплашвала колега от ВСС по телефона . 3| 4388 |13.09.2016 Г. Марков: Борисов да се учи от Орбан . 0| 3990 |13.09.2016 ЕК не знае дали уреждат пост на К. Георгиева в Световната банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads